Vad är humor?

Det finns frågor som verkligen är svåra att svara på och vad som uppfattas som humor är verkligen så olika beroende på VAD som sägs, HUR det sägs och VEM som säger.

Breaking News har fått ta del av en hel del kritik. Såg självklart klippet när man skulle göra sig lustig av att min väninna Johanna grät under en intervju då hennes dotter  visades som en överraskning i storbildsskärm vilket satte igång hos henne en storm av känslor. I det fallet tror jag att det som skulle vara roligt (att hon grät för att hennes dotter hade varit iväg i enbart ett par månader) inte riktigt blev roligt alls berodde på att hon kallades för ”den där kvinnan” istället för sitt namn i kombination med att hennes son dog vid födseln för flera år sedan och därför fanns en historik där som förklaring till en känslighet om att ens barn inte finns i närheten.

Snälla, jag kommer att gråta utan den historiken så förstår inte riktigt det roliga ändå. Senast nu var det en ung tjej som tävlade med sin hund och som av Jessica Almenäs blev kallad för ”Sveriges dummaste hund” med fortsättning ”att det var inte alls konstigt att de kom sist i tävlingen.

Att ens tro att orden ”Sveriges dummaste hund” riktade till någons hund skulle upplevas i det sammanhanget för humor har jag nog otroligt svårt att ta in. Tror att alla som varit eller är hundägare skulle ha lite svårt att skratta åt inslaget. Förutom detta ska man även ha i beaktning att det var Johanna Kempe, en ung tjej som tävlade med sin hund, en ung tjej som hade tränat inför tävlingen, som kanske hoppades på ett bättre resultat eller som bara var nöjd att ens ha klarat sig igenom tävlingen.

Humor är ibland svår och om Breaking News påstår sig vilja vara mer som en ”late show” så tycker jag nog att de misslyckas helt för jag skrattar när jag tittar på många amerikanska late show men jag skrattar inte alls när jag vid åtminstone dessa två tillfällen tittat på hela Breaking News av nyfikna skäl.

En man som jag verkligen tycker lyckas med kosten att få mig ofta att skratta TROTS att hans humor är väldigt rå är Dave Chappelle. Då hans humor är allt annat än känslig och vad jag brukar skratta åt så har jag själv funderat varför han lyckas med kosten att få mig att just skratta trots sin råhet.

Självklart skrattar jag inte åt allt men han har lyckats med den svåra konsten att vara rå men att ändå göra humor av det vilket dock inte alla kan.

Har du inte sett hans två shower på Netflix så rekommenderar jag de och så älskar jag Jimmy Kimmel som verkligen kan konsten om intelligent humor på sina late show. Älskar honom!

Nej, Breaking News har allt lite att lära sig och lever verkligen inte upp till det som de säger sig vilja leverera. Håller helt klart med Johanna och utan några personliga påhopp mot programledarna så står jag också bakom orden ”lägg ner … ”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *