Högt blodtryck och märklig biofilm …

Mitt blodtryck är åter alldeles för högt, egentligen har den aldrig sjunkit som det borde då jag trots allt tar två Enalapril om dagen men har den senaste tiden känt av de där symptomen som jag har lärt mig betyder att undertrycket ligger mellan 95-108 som det gjort det senaste 2 veckorna.

Idag hade jag tid på vårdcentralen, läkaren testade blodtrycket även på plats och trots att jag inte alls är nervös av miljön eller av en man i vit rock så låg undertrycket även då på 104 vilket gjorde att han beslutade sig för att de skulle ta blodprover och en EKG på mig.

EKG:n visade inget onormalt (tack och lov) och blodproverna skickas iväg för tester så svaret kommer om 1-2 veckor. Ska fortsätta att ta 2 Enalapril om dagen i kombination med en ny medicin som jag ska lägga till lite försiktigt till en början med, Felodipin 5mg för att sedan troligtvis få gå över till den helt. En biverkning är att man kan få svullna ben så tacksam att jag får testa i små dosor först =)

Gick självklart och hämtade ut tabletterna direkt som kan till en början göra mig lite extra yr innan allt stabiliserar sig …

Från vårdcentralen till bion för att se en av de märkligaste filmerna jag har sett. Om man väljer en film som har 10 Oscarsnomineringar så finns några förväntningar men vi bara satt och längtade efter att den skulle ta slut. Helt ärligt, ingen sevärd film i mitt eget tycke. Konstig och förstod helt enkelt själva ”poängen” med den.

Ljuset föll på min näsa =)

Filmen som jag personligt inte skulle rekommendera dig att se på bio heter ”The Favourite” … K O N S T I G även om det som jag tror verkar vara lite temat för många filmer i år är sådana med starka och fria kvinnliga karaktärer. Må så vara men filmen är dålig ändå =)

Min sammanfattning av den: två kvinnor som tävlar om drottningens uppmärksamhet på märkliga sätt i en lika märklig kontext.

Trailer HÄR.

Nu har jag tagit en Treo, tagit ett bad och ligger i sängen och bloggar medan Nicole och kompisen Linn tittar på någon film i vardagsrummet.

Önskar dig en trevlig kväll <3

4 thoughts on “Högt blodtryck och märklig biofilm …

    1. Totalt obegripligt! Dessutom gick jag tillsammans med min mamma 74 år. Vi hade väntat oss någon mysig film med vackra kläder. Hon fattade ännu mindre ? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *