Vilken verksamhet kommer att bedrivas i lokalen?

På dagen för exakt 5 år sedan invigde vi The Little Showroom i den underbara söta lokalen på Västerlånggatan som jag tror sägs vara Borås äldsta butik vilken man kan lägga märke till på de där trapporna till nedre våning där förra hyresgästerna hade gått upp och ner för i flera år.

Tänk på alla selfie jag/vi har tagit här och alla personer som vi/jag har fått förtroende att klä under åren.

Fem år yngre (ovan) och taggad på vårt nya lilla söta verksamhet och idag 5 år senare lämnade jag nycklarna till lokalen till den nya hyresgästen efter att ha drivit butiken själv i över 3 år.

Vissa personer (jag =) behöver helt enkelt övertygas hela 3 ggr innan den där poletten går ner om att branschen är svårare än någonsin i småstäder, att flera faktorer gjorde det ännu svårare för mig men även att allt detta ledde också att jag idag kände ingen som helst sorg över att lämna de där nycklarna som för 5 år sedan symboliserade något roligt och spännande men som bara har inneburit negativ stress.

Från detta …

… till detta idag.

En lättnad idag att säga adjö till dessa väggar för som man säger ”I`m done with it” och om man ska se något positivt och inte bara vad allt har inneburit i kostnader och stress så är det att jag är verkligen färdig med det och har ingen som helst längtan tillbaka.

Lite lustigt att det är just 5 år idag vi tog över lokalen och 5 år idag jag lämnar den, cirkeln är sluten helt enkelt, en halv decennium senare …

5 år äldre, kortare hår och nöjd med att vara där jag är, gymnasielärare i psykologi, sociologi, italienska och universitetsstuderande som just nu pluggar kriminologi.

Men nu läser du detta inlägg för att kanske få reda VAD som kommer att hända i lokalen, vilken typ av verksamhet som kommer att bedrivas där…

Hade önskat kunna säga att det blir något gulligt som en söt bon bon butik som någon ville öppna men allt det jag hoppades för denna söta lokal fick ett nej av fastighetsägarna så nu blir det något som de tror på: någon som lagar mobiltelefoner.

Med tanke på att det finns 3-4 stycken inom radium av 1 km så kanske det är just det som fungerar i vår småstad? Oavsett så önskar jag nye hyresgästen som får öppna dörren till min gamla butik all lycka för att hans verksamhet fungerar och Borås kanske får just vad vår stad behövde …

Tycker ni att det finns en liten int av sarkasm mellan raderna så tolkar ni det alldeles rätt =)))

 

 

4 thoughts on “Vilken verksamhet kommer att bedrivas i lokalen?

  1. Frisörer och mobilreparatörer verkar vara dom som klarar sig i vår stad, sorgligt att vår stad kommer att få färre butiker för i slutändan väljer man att åka till Göteborg istället om man nu inte behöver klippa sig =)

    1. Tycker att det Borås har framförallt hög kvalité på kaféer och restauranger för att vara en mindre stad så det är något som gör stan levande även om butiksverksamheter blir färre och färre …Äta, fika, klippa sig och laga sin mobil för att inte nämna att sexbutiken vi har i staden utökade till stora lokaler för ett par år sedan så det verkar också vara något som boråsarna tagit till sig =)

  2. Förstår det känns tråkigt att det blir en verksamhet som inte har så många likheter med din. Bra dock att du är så färdig med det så det inte känns sorgligt att sluta.
    Lycka till med ditt nya liv!

    1. Hade nog önskat för Borås och för lokalen en helt annan verksamhet (dock ingen klädbutik) men som sagt inget jag kan bestämma och är bara glad över att ha lämnat över nycklarna då jag inte varit där sedan jag började jobba förutom ngn enstaka lördag … Skönt att slippa tänka på det nu och fokusera på det som är istället <3 Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *