Sociologi från efter sportlovet …

Hjälp vilken träningsvärk jag har haft i mina ben efter söndagens body pump pass och så skulle jag tränat som igår men min studiedag (onsdagar) blev inställd då jag hade föräldramöte och fick ändå åka till Lerum.

Min kollega Ulrika hjälpte mig kolla när jag kan ta bilen igen för jag orkar inte länge till att lägga ca 5 h på att pendla från dörren här hemma till skolans. Det går ett tag men inte länge till… I mitten på mars borde det dock vara såpass ljus på morgonen och på eftermiddagen att jag kan lägga de 1,5 h på det istället och bara smidigt gå ner till garaget och parkera precis utanför jobbet. Jag räknar att köra från 1/4 då jag gärna garderar mig gärna lite.

Jag får helt enkelt vänta till söndag igen för att träna och så ska jag hålla åtminstone 2 ggr. veckan i 2 månader innan jag sedan förhoppningsvis hamnar på 3.

Igår blev det nämligen klart att jag från efter sportlovet ska vikariera i sociologi i 2-3 månader, ett ämne som jag fram till augusti inte ens visste var ett undervisningsämne på gymnasiet då det fanns inte för 15 år sedan när jag undervisade sist.

Efter att ha kontaktat skolverket visar det sig att min lärarlegitimation även innefattar sociologi (förutom psykologi och italienska) så gissa glädjen då rektorn förklarade att det faktiskt inte finns så många behöriga sociologi lärare vilket självklart är bara bra för mig =)

Att jag ska vikariera även i sociologi innefattar dock även att jag troligtvis kommer att jobba lite mer än heltid (de ska räkna på det) i några månader samtidigt som jag vill gärna/ska klara min kurs i kriminologi.

Idag väntar två sena lektioner i psykologi jag ska hålla i så kommer hem först runt 18-18.30 men tänkte åka redan om en stund så att jag kan sitta och plugga kriminologi. Fördelen med skolmiljön är att den inbjuder just till att studera, om inte annat med en kopp kaffe framför sig =)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *