Undervisningen i psykologi är nu igång …

Idag var det riktigt kallt när jag vid 6.15 tiden satte nosen utanför ytterdörren. Kallt och mörkt när jag åkte och kallt, mörkt och halt när jag kom tillbaka runt 18.30 tiden då jag sedan idag undervisar även i psykologi.

På Scorett såg jag ett par Canada Goose kängor med broddar under sulan som är osynliga och som man bara vänder utåt vid behov. Åldersvarning om man köper ett par eller bara smart att tänka på att inte halta och slå sig? =) De såg jag när jag var inne och hälsade på Christina på Scorett här i Borås där du även kan köpa de så klart och HÄR ser du hur de ser ut.

I ärlighetens namn så är det bättre att gå runt med osynliga broddar än att gå som jag gjorde idag för att inte ramla =)

Näväl, idag har jag alltså träffat och haft mina två första lektioner med mina två psykologi klasser där den sista var mellan 15- 16.20 men tiden rusade iväg så de fick säga till mig att lektionen var slut, annars hade jag fortsatt babbla på =)

Förstår ni vilken känsla det är efter alla åren själv i butik att tom. få betalt för att prata? Jag som har varit mer eller mindre tyst i 4 år tar nu chansen.

Skämt åsido så älskar jag diskussioner och älskar samtal. I ena gruppen hade de olika delade meningar om ett ämne de fick diskutera kring och är det inte då det blir som mest intressant? Att få lyssna och fundera på ett fenomen genom ett annat perspektiv? Kanske att man reviderar sin egen åsikt eller så står man fast vid den men oavsett är det alltid så fantastiskt att prata om olika infallsvinklar kring olika beteenden/fenomen.

Har du en tonåring hemma eller om du bara själv trots en högre ålder än tonåren känner att vissa saker som idag är vanliga i vårt samhälle påverkar dig (som sociala medier) tycker jag att du ska lyssna 20 minuter på Simon Sinek (länk nedan)

Lyssna och fundera kring när ett barn borde få tillgång till en mobil (om de nu ens ska ha en)? Ingen åldersgräns på mobiler trots den beroendeframkallning som den innebär? Hur mycket tid lägger du på att titta i din mobil? Kolla gärna för tror att man kan se detta, om inte annat finns säkert någon app som kan ta fram den statistiken åt dig.

Är det ok att ha mobilen framme vid middagar med vänner? Om du chattar med någon annan medan du sitter med en vän vad tror du att du skickar för signaler till den personen du är med?

Har vi mindre tålamod idag (speciellt de nyare generationer) då allt går så snabbt? Beställningar anländer efter 2-3 dagar, kort får vi på direkten istället för att behöva skicka in en fotorulle och gå och vänta i över en vecka med hoppet att åtminstone ett enda kort blev bra, serier tittar vi i streck istället för som på min tid behöva vänta en vecka för nästa avsnitt. Små saker som påverkar vår syn på livet och som vi kanske inte alltid tänker på.

Har du som sagt 20 minuter så tycker jag att det är intressant att lyssna på honom för kanske du funderar att låta mobilen ligga i väskan nästa gång du går in till det där möte, middag eller du kanske pussar din partner/barn det sista du gör istället för att kolla på Facebook/instagram/snap och en av de anledningarna till att jag visade detta idag för mina elever var det självklara: inga mobiltelefoner framme vid mina lektioner =)

Då inom psykologi B även ingår stress/psykisk ohälsa så får man kanske en liten tankeställare över om hur denna eviga ”vara online” kan påverka vårt psyke på ett negativt sätt.

Vi hade åtminstone intressanta diskussioner idag kring detta klipp och imorgon träffar jag ena klassen igen för att köra igång med en klassisk lektion i socialpsykologi. Min power Point inför de två första lektionerna är klara och jag känner mig redo.

Nu är jag igång även med psykologin helt enkelt och till helgen ska jag försöka komma ikapp mig med mina egna studier i kriminologi. Lite mycket nu men samtidigt kul och utvecklande <3

Nu ska jag ta hand om diskmaskinen/tvättmaskinen och lägga mig med något intressant att lyssna på eller så somnar jag då jag ska upp 5 igen … Vet ni, nackdelarna övervägs av fördelarna och det är det viktigaste <3

2 thoughts on “Undervisningen i psykologi är nu igång …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *