Att blicka tillbaka på anno 2018 …

2018 har varit överlag ett år med välbehövliga förändringar men innan jag skriver en liten uppsats om just detta så ett litet tillbakablick på de underbara resor jag har gjort under året.

I mars var min dotter, hennes kompis Matilda, min väninna Tania och jag 4 dagar i Paris där vi njöt av staden genom en härlig blandning av klassiska turistbesök, lite kultur och lite shopping. Jag har varit i Paris 4 gånger tidigare och jag älskar både staden och människorna.

Vi bodde på mysiga Hotel Magda som ligger strategiskt centralt, rent och nyrenoverad och inte alldeles för dyr men frukosten valde vi bort för att njuta av den på Kafé Laduree. Kan lätt äta en sen och riklig frukost för att hoppa över en lunch. Det är nämligen det söta som lockar mig =)

Jag tillhör även de som inte riktigt förstår varför fransmännen brukar beskrivas som snobbiga och otrevliga då min egna erfarenhet är verkligen motsatsen. Tycker alltid att de är mer trevliga än vad de behöver, lite skämtsamma och väldigt trevliga men så uppskattar jag den där gentleman stilen som präglar vissa.

I slutet på april, exakt den 25/4 överraskade jag (vet inte om jag lyckades överraska egentligen) min syster som fyllde 40 år den dagen genom att bara ringa på klockan på kvällen. Hennes kille visste om det så att jag kom när hon väl var åter hemma efter att ha tillbringat dagen på en slags bondgård med barnen.

Vi firade med glass och och en promenad med parken. 40 år, min lillasyster, hur kan det ens vara möjligt?

I juli var det dags att åka en vecka till Marbella med exakt samma konstellation av människor (Tania, Matilda, Nicole och jag).

För första gången hyrde vi en lägenhet och det visade sig vara hur underbart som helst att göra det. Vi bodde i den lilla mysiga lägenhet men stor takterass (som egentligen är avsedd för 2 max 3 personer men det fungerade hur bra som helst för vår del. Är du nyfiken så hyrde vi av www.hyramarbella.se

Att fylla kylskåpet med frukt, dricka som vi bara kunde ta när vi kände för det samtidigt som vi ibland vilade på takterassen efter en dag på stranden, älskade att hyra lägenhet vilket jag var lite skeptisk till. Ibland har man helt enkelt fel.

Söker du i bloggen finner du både bilder och en hel del från den underbara vecka i Marbella då vi promenerade en hel del, gick på de mysiga ställen som tjejerna hade googlat upp genom sina favorit youtubare och så låg vi på de sköna solsängarna på Trocadero, bara 300-400 m från vår lägenhet.

Vi hann vara hemma två dagar innan det var dags att packa om för att möta upp Ann-Louise och Saga som redan var på Cypern och där tillbringa en vecka i solen med de. Vi har aldrig rest tillsammans tidigare men hur mysigt som helst. Älskar lite tokiga mammor så att jag inte känner mig alldeles för annorlunda själv =)

Vi bodde i det lugnare området Fig Tree Bay på Hotel Capo Bay och vi hade halvpension.

Vi fann den godaste drinken jag har smakat, Coco Chanel, tyvärr ingick inte dessa i halvpensionen men jäklar i havet vad goda de var!!!

Just I det området fanns inte så mycket att göra så vi njöt mest av att göra så lite som möjligt och vi hade det hur skönt som helst trots att Ann-Louise och jag startade dagarna (eller några av dagarna med att gå till gymet)

Här fnittrade tjejerna om min och Ann-Louise engelska så undrar hur det ska gå till när vi åker till NY!!!

Det mysiga med att blogga är att när man söker på resorna så kommer inläggen från just de dagarna fram. Alltid kul att blicka tillbaka, titta på kort och läsa vad man gjorde under sin semester.

En riktig skön avkopplingsresa med dock små äventyr på dagtid.

Under dessa två semestrar var Ulrica och Hans som driver M2 Interiör i full gång med att måla om mitt kök och måla, möblera om och tapetsera vardagsrummet. Ett helt nytt hem som jag älskar <3

Se köket när vi flyttade in för snart 3 år sedan i denna nyproduktion…

Efter deras magiska händer hade varit där och fixat …

Väl hemma var det dags att ladda om för att börja jobba som gymnasielärare i italienska på 40%, något jag inte hade gjort på 15 år och voilá blev det så många som ville läsa italienska att de fick bilda två klasser och inom loppet av några veckor gick min tjänst upp till 60% samtidigt som jag började en kurs i kriminologi efter att terminen innan ha läst rättspsykologi.

2018 kan jag nog säga är året då jag var nära en slags ”depression”, speciellt i maj när saker och ting inte riktigt blev som jag hade tänkt mig och då vår lille Knut lämnade oss.

Många bakslag och sorg under våren som gjorde att jag kände att jag var nära att hamna i den där depressionen man inte vill åt.. Nedstämd, ville bara ligga och sova men sedan ryckte jag upp mig och kunde ta en dag i taget. Det jobbiga är när man ”attackeras” av bakslag, sorg och besvikelser från olika håll, då det blir lite extra farligt men jag tog mig igenom den…

Har lurat min hjärna innan så gjorde jag även det denna gång … Vår lille Knut lämnade oss efter 11 fantastiska år, de ögonen, den kärleken <3

Och efter flera år av kämpande med butik så kom jag till den punkten och insikten efter ett par år av total mental stagnation att det var dags att välja mellan att fortsätta känna mig på gränsen till en depression av att stå i en butik eller att ta tag i livet och de valen man har en hel del makt över.

Jag gjorde det sist nämnda och i veckan töms butiken och en ny verksamhet kommer att bedrivas i den söta lokalen som en gång fångade oss (mig och min fd kollega) med sin charm och centrala läge.  Allt har i sin tid helt enkelt och jag är så färdig jag kan bli med den biten av mitt liv.

Om en vecka ska jag förutom att jobba med mina klasser i italienska även undervisa två klass 3 på gymnasiet i psykologi (en vikariat) och troligtvis från februari även i sociologi. Som tur är har jag lärarlegitimationen i italienska, psykologi och sociologi så otroligt tacksam för detta.

Jag fick under 2018 även efter en lång väntan på över 1 år göra min efterlängtade TVT operation, jag fyllde 47 och jag åkte en långweekend till Wien, en underbar stad jag verkligen gillade för sina vackra byggnader och charm.

Mysiga Julmarknader i full gång, häst och vagn genom staden, Spanska Ridskolan, Freud museum, Kafé Sacher och största schitzeln i Wien. Vi hann med en hel del …

Och så fick jag tillbringa Julen i Bologna hos min syster och syskonbarn, äta tortellini och gå på mina gator, där jag gick som ung gymnasiestudent då jag trodde som många andra att jag skulle erövra världen =)

Ett händelserikt år med up och downs som det hör till i livet men med den största tacksamheten över att ha klarat att har brutit mig loss från ett jobb som till slut kändes för mig meningslös och icke givande på något som helst plan samtidigt som jag är så otroligt tacksam över att ha fått ett jobb som jag stortrivs med samtidigt som jag även pluggar.

2018 har innehållit vissa besvikelser men mest har den visat på hur stark man kan vara när man äntligen fattar beslutet som bara väntar på att tas. 2019 ser jag fram emot för även den kommer att troligtvis innehålla vissa förändringar men på ett annat plan men första halvåret kommer den att vara väldigt intensiv och tuff för min del då jag ska jobba mycket samtidigt som jag pluggar. Utmaningar, man väljer de efter eget intresse …

Min önskan för dig och mig på det nya året:

Nu ligger jag i sängen förkyld och med svullna ögon efter gårdagens plasma Pen men vid 17 tiden ska jag ner till butiken för att möta upp en kund som ska köpa min privata lampa som hängt där men även för få med mig rn kruka som jag en gång fick i present men som stått i butiken då jag hade inte plats hemma.

Lite stress nu men ska försöka lägga mig i tid ikväll så att jag orkar morgondagen med allt den dagen ska innehålla …

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *