Sista dagen i Bologna …

Legat i sängen sedan 14-15 tiden och då jag inte vet om jag har sovit så gissar jag att jag har det =) Väldigt enkel ekvation egentligen det där men var verkligen så trött efter att Melissa och jag gick upp vid 03 inatt för att jag skulle vid 6 tiden ta flyget tillbaka till Sverige.

Igår hade vi en systerdag då barnen blev hämtade av sin pappa vid 11 tiden för att åka på skidsemester vilket innebar att Melissa och jag gick efter en stund på stan för att shoppa lite då butikerna var äntligen öppna igen och för att bara mysa runt bland gatorna i min vackra hemstad Bologna.

 

Vi tog efter lunch en kaffe med en gammal vän till mig, Davide som andra året jag bodde här i Sverige kom upp hit och hälsade på med min fd. kille från gymnasiet Fabio. De bodde hos mig i ca 10-14 dagar om jag minns någorlunda rätt =)

Han blev lite chockad över det fantastiska filtret som gjorde oss 20 år yngre, hahaha!

Falsk marknadsföring? A B S O L U T! =) Vi skulle kunna placeras på Madame Tussauds i London som vaxdockor …

Efter kaffet med Davide fortsatte vi vår lite sightseeing i stan med att gå till välkända Galleria Cavour, en galleria för dig som gillar de där lyxiga märken som Prada, Tiffany, Louis Vuitton, Gucci, Brunello Cucinelli, Armani, Moncler, mm …

Trots några försök lyckades inte min syster fota mig utan att ”kapa” av mig =)

Vi strosade vidare och matkulturen är känd i Bologna så många specialiserade butiker finns här för det mesta inom det kulinariska.

Nöjda med shoppingen gick vi hem för att vid 18 tiden möta upp Andrea, min systers kille, gå och ta en aperitif för att avsluta med en pizza.

I Italien, till skillnad från Sverige, är det billigt att gå ut och ta ett glas bubbel, en drink eller vad man nu önskar och så får du alltid något till den. Igår till vår bubbel fick vi både skinka, stora grissini och parmesan bitar att mumsa i oss utan att behöva betala extra för det. På andra ställen får du chips, nötter eller små snittar beroende på standarden på stället du är på.

Att gå ut blir därför så mycket trevligare när det inte behöver kosta så mycket som det gör hos oss här i Sverige och där man definitivt inte blir bjuden på något till sin aperitif. Tänk om någon hade kunnat öppna något italienskt med det tänket, hade älskat det! Ett enkelt men mysigt ställe med känsla …

Vi var så mätta och törstiga efteråt att Melissa och jag drack nog upp 1 liter vatten var efter att ha sagt adjö till Andrea. Det blev 2-3 timmars sömn innan jag blev skjutsad till flygplatsen för att åka tillbaka till Sverige och småstaden.

Har haft mysiga dagar och en underbar Jul så otroligt glad över att ha åkt ner och myst med min familj där. Vi är nämligen inte så många till skillnad från vad man tror om italienska famiglior <3

Grazie Melissa för allt <3

 

4 thoughts on “Sista dagen i Bologna …

  1. Hej

    Härlig och fin jul du fick med syrran och vara i Bologna, det ser så mysigt ut där, hur känns det att vara tillbaka?
    Kram

    1. Jag har två hem så kommer alltid att sakna det hemmet där jag inte är och då min uppväxt har varit i Italien så är det så mycket jag aldrig riktigt kan få här oavsett hur mycket jag älskar Sverige. Tror att de som är födda och uppvuxna i ett annat land kan förstå lite vad jag menar … Har en hel del att göra dessa dagar så bra att vara tillbaka så att jag kan sätta igång med att bland annat tömma en hel butik med kläder =) Kram

  2. Michi…. tack för alla fina bilder på dig och Melissa i Bologna! Det är en sådan treat att se henne! Ni är så otroligt vackra båda två. Ha ett fantastiskt gott nytt år. Besos!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *