En inspirerande virvelvind på jobbet …

Sitter här på jobbet, tar en liten kaffe paus och vill dela med mig, innan mina lektioner börjar, av en av mina lärarkollegor som jag tror är runt 50-55 år och som har tagit tjänstledig från januari i några månader (minns ej om det är 2-3-4) för att själv åka till Rom där hon ska lära sig italienska och där hon har hyrt en liten lägenhet under perioden hon ska bo och studera där.

Idag kom hon in som en virvelvind och berättade att hon har mailat både en kör i Rom där ansvarige har bokat tid med henne så att hon får komma dit och provsjunga samt har hon även anmält sig på en kurs i fotografi.

Egentligen ville jag bara denna kyliga och lite gråa tisdag önska dig att våga ta steget till att göra något som du inte brukar göra.

Jag är helt övertygad att vi människor behöver bryta lite våra mönster för att utvecklas, utmana oss själva och få lite variation i våra liv oavsett om det är att åka till Rom i några månader helt på egen hand eller läsa en universitetskurs trots jobb och redan tidigare utbildningar.

Ge dig själv just DET i julklapp för det är vi värda i den vardagen som går och med den tiden som vi aldrig får tillbaka.

En liten tankeställare för min lilla virvelvind här i mitt arbetsrum ska nog anmäla sig till ytterligare något under sin vistelse i den vackra italienska huvudstaden. Att lära sig ett nytt språk, bo i en ny stad utan att känna någon sedan tidigare där, kanske sjunga i en kör och gå fotokurs verkar inte vara tillräckligt nog =)

Inspireras av de som vågar för även om vi blir äldre så finns det inget tråkigare än att inte ha gjort något vi önskade göra medan vi kunde <3

Har ingen rabattkod till detta för sådana finns inte för de viktigaste sakerna i våra liv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *