När dagen innan Julafton är redan nu planerad …

Vaknade runt 3.40 och kunde inte somna om, så läst nyheter, badat och tagit på mig för dagen. Att vakna tidigt kan ha vissa fördelar, ingen morgonstress =)

Första Advent igår och om sisådär 22 dagar är det Julafton. Häromdagen frågade jag Nicole  hur hon önskar att vi firar den 23/12 då det är då vi kommer att ha vårt lilla Julfirande med tanke på att Julafton morgon åker jag till Landvetter för att sedan åka vidare till min hemstad Bologna.

Fick en rätt så tydlig beskrivning  av henne.

Hon ska vakna i lugn och ro på förmiddagen, äta pandoro (italiensk julkaka)  till frukost och i samband med det få sin första Julklapp som ska vara en alldeles ny och gosig pyjamas som hon sedan ska ha mer eller mindre på sig hela dagen. Får helt enkelt börja googla på gosiga pyjamaser även om jag redan vet vem som har mina och hennes favoriter.

Vi ska titta på Julfilmer, kanske få lite besök från andra som ska fira Julen med oss innan jag åker, spela julmusik och på kvällen vill hon att jag ska göra fläskfilé med potatisgratäng (Julmat får hon hos pappa och familj på Julafton) och mormor ska komma till oss för gemensam middag, Julklappsspel och så självklart öppning av Julklappar.

En lista på vad hon önskar sig av Tomten har lika självklart inkommit med olika priskategorier och förslag.

Kan inte anklaga henne för att inte veta hur hon vill ha det och vad hon vill ha <3

Något jag nog aldrig har varit avundsjuk på är den uppenbara stressen som många upplever under Julen.

Sänk lite förväntningarna och kraven på er själva om ni nu inte tycker att det är så otroligt roligt för då är det självklart bara mysigt att stå vid köket halva dagen men har möjlighet till det så varför inte överraska den ensamma grannen eller någon du känner som är själv med en gemensam Julfika, en liten Julklapp? Har du en kompis som du vet är själv bjuda honom/henne till dig och din familj? Jag har själv haft vänner som delat sina familjemiddagar med mig då jag har bjudits in och det är jag väldigt tacksam för.

Öppna upp lite ditt hem eller ge lite av din tid om inte bara för en stund, om inte annat genom att ge någon lite extra uppmärksamhet den dagen som många bara längtar ska redan nu vara över.

Nu är klockan 5.22 och om en liten stund ska jag iväg mot jobb, morgonmöte på måndagar så får alltid åka 30 minuter tidigare … Å andra sidan vad gör det när man har varit vaken i ett par timmar redan? =)

Själv längtar jag efter Nicoles upplägg (den låter mysig) och så längtar jag efter att sätta på mig på planet för att åka hit på Julafton med vetenskapen att Nicole har fått lite Jul med mig och får sedan den Julafton hon älskar med barn, familjer och svensk Julmat, jag själv får åka till mitt andra hem och få fira med min syster som annars hade också varit själv på Julafton för att på Juldagen fira med barnen <3

21 dagar kvar och ikväll ska jag försöka få hem Julgranen så att Nicole får in lite Jul även här hemma <3

2 thoughts on “När dagen innan Julafton är redan nu planerad …

  1. Hej
    Låter som en mysig dag och kväll den 23/12 som ni kommer få. Och så mysigt du kommer få med din syrra i Bologna, kommer även hennes kille fira med er?
    Jag åker till Småland den 20/12 till min syrra och hennes barn med respektive, jag längtar så
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *