Vinn grön och hälsosam inspiration …

I samarbete med min väninna Karin Haglund.

Idag har jag hållit mig hemma i Borås, tagit en kaffe med Tania, följt med en f.d. kollega till Klinik Villastan för att sedan möta upp underbara Karin på Systramii där jag för två veckor sedan köpte mina juicer.

Karin är nämligen väldigt kunnig gällande hälsosam mat sedan många många år tillbaka och även om jag personligen inte har som mål att bli vegan eller livnära mig på bara raw food har jag ett önskemål att verkligen hitta några tips i hennes böcker som jag kan ta till mig. Mitt problem är att jag lever på sallader, lite godis och bröd. Denna märkliga kostcirkeln  utan oftast luncher har jag haft länge =) Riktigt illa helt enkelt men sanningen är att jag inte alls är intresserad av matlagning eller mat överhuvudtaget.

Att gå och handla som många tycker är mysigt är närmare en pina för min del och skulle det finnas ett piller som innehöll allt jag behövde för att må bra skulle jag nog ta den. Ingen matlagning, inget som ska ställas in eller tas ut från diskmaskinen, inget handlande. Otroligt ointresserad helt enkelt MEN jag inser samtidigt att jag måste hitta ett sätt för att få i mig nyttigheter på ett sätt som passar just mig, dvs. utan att det tar för mycket tid.

Karin hade med sig sina böcker då jag beställde de av henne och de är  så inbjudande med lättsamma texter, lättförståeliga recept med tillhörande bilder och lite andra hälso tips.

Att jag skulle ställa mig att laga trerättersmiddagar går bort direkt och skulle bara få mig att tappa mina mål innan ens jag startar så frågade Karin om lite tips och då vi känner varandra så var hon så gullig att visa mig i boken vad jag måste läsa för att förstå lite mer om vad jag kan göra utan några ansträngningar samtidigt som hon gav mig förslag om vilka frukostar, maträtter som är allra enklast att göra.

Då jag tillhör de 99% som varje år har som mål att ha starta ett hälsosammare liv och just i detta är jag inte så unik så frågade jag Karin om vi kunde lotta ut en av hennes böcker här i bloggen och två på Instagram.

Har du instagram så kan du vinna en av hennes matlagningsböcker med grön och nyttigheter som inspiration samt barnboken om Broccolisa. In hos mig på @michelacastellari för att delta i denna mysiga tävling

Här i bloggen lottar vi ut en annan av hennes böcker, den hon håller i handen och som hon själv beskriver som följande:

”I Grönsakskärlek inspireras du till att äta mer grönt och alkalisk mat. Raw food är basen i största delen av receptsamlingen med du hittar även recept med skonsamt tillagad vegetarisk mat.

Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning, säsongs- och pH-guider och Karins bästa tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil.”

För att delta ska du:

 • kommentera här i bloggen (ej på Facebook) med hur många böcker Karin har skrivit (svaret finns HÄR)
 • gilla detta inlägg

Tävlingen kommer att endast pågå i 48 timmar, dvs. på fredag kl. 22 avslutas den och en vinnare kommer att lottas ut bland de som deltar. Självklart kommer boken att skickas till dig och är den inte den alldeles perfekta presenten att ge sig själv eller till någon man känner som behöver lite grön inspiration?

Tack Karin för idag och Systramii för en underbar god och nyttig lunch …

17 thoughts on “Vinn grön och hälsosam inspiration …

 1. Vilken perfekt tävling Michela! Karin har skrivit hela fyra böcker och jag hoppas vinna denna så ska jag köpa den om Broccolisa till min systerson för det är viktigt att lära barn redan nu hur viktigt det är med grönsaker och en sån bok kan påverka. Håller tummarna!

 2. Vi är många som vill bli mer hälsosamma! Jag äter mina tre måltider men tyvärr småäter jag en massa också! Din variant låter trots allt nyttigare, hehe!
  Karin har skrivit 4 böcker och jag hoppas vinna hennes bok för att bli inspirerad med nya nyttiga recept till mig och familjen.
  Tack för en underbar tävling!

 3. Hon har skrivit 4 böcker. Skulle verkligen behöva lära mig MYCKET om lite grönare och bättre kost nu när jag kämpar för att bli frisk från min cancer. Den verkar sega sig?

 4. Lite lurig fråga för hon har skrivit 6 böcker men barnböckerna kan man köpa i paket =) 6 är rätt svar!
  Håller tummarna för har bara receptböcker på kakor hemma, hehehe!

 5. Dom böckerna vore den perfekta presenten till mig och min lilla dotter ?
  Svar: 6 böcker
  Tack för mysig tävling Michela!

 6. Älskar Karins approach till mat och hur enkelt hon gör det. <3

  Hon har skrivit 3 mat-/kokböcker och 3 barnböcker som också säljs i Broccolina paket.

  Alltså 6.

 7. Åhh det är klart jag vill vinna just en bok om hälsosam matglädje. Karin har författat, ja hur många är det nu då (?) tre i serien barnböcker och tre för oss lite mer vuxna. Totalt 6 antar jag att det blir då. Jag vill jag vill…jättegärna vinna :) <3

 8. Svaret på frågan är att Karin har skrivit hela sex underbara böcker och just den man kan vinna har jag inte så vill så gärna även ha den i min lilla samling.

 9. Hej 6 böcker varav 3 är kok och3 är barnböcker. Skulle verkligen vilja vinna denna bok och få lite inspiration då jag nyligen fått diagnos både laktos och celiaki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *