När ens dotter inte kan låta bli att kommentera =)

I januari ska jag undervisa i psykologi för två gymnasieklasser på samma skola där jag sedan augusti undervisar i italienska. Dock är det två stycken klass 3 som jag ska ha och det händer mycket under de två åren så när en av dessa elever frågade mig idag om det är jag som ska undervisa de i psykologi nästa termin så kändes han så vuxen …

Ska gå igenom olika delmoment inom psykologi för dessa två klasser men i en av de får jag börja med att ta upp socialpsykologin som nog är ett favoritområde hos mig med namn som Zimbardo, Milgram, Asch. Dessa och flera andra har med sina studier om människan kunnat bevisa hur lättpåverkade vi är att handla utifrån andras vilja. Skrämmande men så viktig att göra sig själv och andra medvetna om detta så att resultatet blir att vi gör något efter egen vilja inte enbart för att andra gör det.

Idag började jag förbereda lite min kommande presentation om detta där denna bild om konformitet får en plats i min power point presentation med följande citat ”Conformoty is not just acting as other people act, it is being affected by how they act. It is acting differently from the way you would act alone” (David Myers)

 

La ut detta på insta story och min dotter var snabb att kommentera mitt lilla inlägg =)

Hahaha! Hon är nämligen av den åsikten att min engelska är ROLIG för jag pratar engelska med italienskt uttal vilket resulterar att hon vrider sig alltid i skratt =)

Dock får hon inte vara med så att jag får en chans att visa för mina blivande elever att den där Castellari kan sitt utan att ha en skrattande dotter på första raden i klassen …

Dock älskar jag hennes humor =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *