Häst och vagn och middag …

Lördagen fortsatte med temat hästar.

Det går inte att undvika att lägga märke till att turer i häst och vagn är väldigt populära i Wien och även om jag så gärna ville så hade jag dubbla känslor kring detta. Behandlas hästarna väl? Bidrar jag till någon slags djurplågeri om jag väljer att sätta mig på den där vackra vagnen och ta en liten guidad tur kring centrala Wien? Jag har sett i andra städer magra hästar som lider av dessa turer och som såg ut att varken få vatten eller vila men så är jag även av den rätt så sunda åsikten att man kan ”inte dra alla över en kant”.

Jag gjorde därför det enkla valet att titta på hästarna som såg väldigt välmående ut, såg att de fick vatten och vila mellan turerna och så googlade. Tror inte heller att det skulle tillåtas att den verksamheten skulle bedrivas precis utanför Spanska Ridskolan om inte hästarna sköttes exemplariskt. Vi valde därför helt enkelt att sätta oss i en vit vagn med två vackra vita hästar efter att ha tittat på Spanska Ridskolans show och tog den korta turen på 20 minuter (pris 55 euro om du nu undrade)

Hörde knappast vad kusken sa om alla byggnader vi passerade men vad gör det egentligen när man sitter med en mysig filt på sig och hör hästarnas steg på dessa gamla gator fyllda med kultur och historia?

Fotade även andra …

Nöjda och lite trötta tog vi en enkel lunch på vägen och gick tillbaka till hotellrummet (även om vi skulle egentligen skulle ha gått och tittat på den kända märkliga byggnaden som kallas för Hundertwasser). där vi somnade en stund =) Ett turistbesök till skulle vi ha gjort men men … =)

Ett varmt bad och sedan väntade middag på the stekhouse på Hotel Ritz Carlton, HÄR.

Köttet var så otrolig god att jag rekommenderar dig en middag här om du gillar just kött. Jag äter det rätt så sällan men ibland är det riktigt gott när man går på restaurang.

Grillade grönsaker och pommes till detta så tog vi lite av båda.

En riktig god middag fick avsluta vår sista heldag i Wien och efter en kaffe på stan och ett försök att komma in på Casinon som dock inte gick då jag hade inte med mig min plånbok och därför ingen legitimation med mig så återvände vi till hotellet.

Avslutningsvis så måste jag bara rekommendera dig som älskar att turista städer över en helg ett besök i Wien för det är en otrolig vacker och gammal stad med ett stort kultur och historiearv samtidigt som du har de mysiga kaféerna, trevliga restaurangerna och det mesta finns på ett väldigt behagligt avstånd.

Vi anlände till Wien torsdag eftermiddag och åkte på söndag morgon vid 9. Läs senaste inlägg för att kanske få lite inspiration på vad du kan göra här i Wien så tackar jag dig som har följt mig denna trevliga weekend <3

Klockan 5.15 denna måndag gick jag upp för att åka till jobbet 6.30. Min lilla weekend är helt enkelt över <3

2 thoughts on “Häst och vagn och middag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *