Sigmund Freud museum i Wien och restaurang Al Borgo …

Är man gymnasielärare i psykologi och älskar ämnet så fanns det ett museum som stod högst upp på min lista, nämligen Sigmund Freuds museum som finns just här i Wien på stadens mest kända adress, Berggasse 19. Här du besöka hans kontor, mottagning och bostad med originalmöbler och originalverk.

Han bodde här mellan 1891 till 1938 innan har var tvungen att fly från nazisternas ockupation av staden och flyttade till England där han dog ett år senare.

Psykoanalysens fader som han kallas och ett namn som alla som läser psykologi får lära sig en hel del om. Trots att vissa av hans teorier har kritiserats och kritiseras så var hans tankar och teorier om drömmar, om det undermedvetna och psykens försvarsmekanismer bara några av det arvet han har lämnat efter sig och som fortfarande är föremål för vidarestudier.

Vi hade inte bokat några biljetter men löste de enkelt på plats.

Bara den här skylten kan ge mig gåshud för tänk vilken kunskap och tankar som denna man har lämnat efter sig.

Det är något magiskt att tänka mig att han satt där och funderade kring hur vi människor tros fungera enligt hans dåtida teorier.

Nåväl, från Freud till Louis Vuitton (vilken kontrast) där jag fick köpa mig den där födelsedagspresenten som inte fanns i Stockholm när jag var där på min födelsedag.

Invigde de direkt dagen efter men nu får de vila i sin kartong då Sverige verkar bjuda på lite snö nu … Älskar de då de är nätta, klassiska och inte direkt diskreta =)

Vid 17 tiden gjorde vi något som är ovanligt åtminstone för mig men då mina nya löparskor var med och träningskläder så gick vi upp till hotellets gym så att jag fick testa om jag kunde löpa, vilket isf. innebar att min tvt operation lyckades.

Jag löpte 5 minuter (har verkligen ingen kondition alls nu) och det var inga som helst problem så nästa vecka ska jag testa på riktigt men av mitt lilla försök att döma så tillhör jag de 80% som blir av med sitt ”problem”!!!

Ombyte till mina nya svarta jeans och svart skjorta för att gå till hotellets fantastiska fina bar för en Aperol spritz …

Det negativa med vissa barer/kaféer är att det är tillåtet att röka vilket gjorde åtminstone oss väldigt förvånade då jag trodde att det typ var lag inom alla EU länder att det är rökförbud?

En annan märklig men till skillnad från rökningen positiv sak är att allt vi besökte låg på ett radie på ca 1 km vilket gjorde att vi promenerade till allt och inga taxi/tunnelbana behövde nyttjas.

Vid 20 hade vi nämligen bord på en italiensk restaurang som heter ”Al Borgo” där atmosfären var allt annat än stel trots sina 5 stjärnor … Det var verkligen all´italiano med kramar, pussar på kinder och humor. Precis så som jag gillar det …

Ägaren gick lite bananas då han bjöd på ”svärmors mjölk”, en 70% alkohol som jag avstod från =)

En av de glada kyparna =)

Spaghetti alle vongole och så delade vi på en tiramisu som var så otroligt god, Sacher tårtan är definitivt inte lika god =)

Ägaren vägrade att vi skulle lämna restaurangen förrän han kunde bjuda på en alkohol som munkar som bor utanför Rom har gjort och som smakar lite Sambuca men mycket starkare då den innehåller 90% alkohol!!! 90%!!!! Jag tog 1/2 klunk och det kändes som eld i kroppen =). Katolska kyrkan är inte så rigid som man tror helt enkelt men å andra sidan står det inte i budorden något om att man EJ får dricka 90% alkohol =)

Väldigt nöjda med vår aktiva dag som innehållit nog 1 mil promenad, kultur, marknader, kaféer, shopping och middag där jag har fått tala mitt modersmål somnade vi gott redo för söndagen, vår sista heldag i Wien.

Om det i nästa inlägg …

4 thoughts on “Sigmund Freud museum i Wien och restaurang Al Borgo …

  1. Trodde först att det var en bild på dig och din ”vän” vi fick se? Men det var kyparen? Verkar som ni haft en mysig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *