Sacher cake i Wien …

Vår fredag, vår första heldag av två i vackra Wien startade med frukost på Café Sacher, vid Hotel Sacher, ca 500 m från vårt hotel.

En lyxig och mysig miljö i en stad som är fylld med vackra byggnader med den där känsla som denna anrika kafé speglar. Gå in på länken ovan för att se bilder för själv tog jag lite blygsamt fram kameran men ville inte stå där som den turisten jag är …

I menyn fanns självklart olika alternativ men för egen del var det viktigaste att smaka på den alldeles berömda Sacher tårta som är Wiens (flertal säger världens) mest kända och där originalet serveras just här.

Denna kända chokladtårta komponerades av Franz Sacher 1832 och receptet är självklart hotellets hemlighet. Helst rekommenderas den att äta med osötad vispgrädde.

Personligen tycker jag inte att den är så god som den har rykte av men för mig var det givet att testa den då man ”måste” bara smaka den när man är i Wien, nästan ett kulturellt kulinariskt inslag som de flesta guider tar upp i sina rekommendationer när man besöker staden.

Mätta lämnade vi Café Sacher för att turista staden som bjöd på en temperatur på ca 5 grader. En underbar liten galleria på vägen för Wien har sådana helt fantastiska byggnader så att man tappar andan…

Sedan mitten av november så öppnade flera av de välkända Julmarknader som staden bjuder på och de är sådär mysigt inbjudande ut så vi (jag =) kunde inte låta bli att titta in på alla de vi såg …

Nu är jag hemma och ska ta och tvätta håret innan jag fortsätter uppdatera bloggen med min mysiga helg i Wien, en stad som jag verkligen rekommenderar dig att besöka och som du kanske blir lite inspirerad att göra <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *