Café Central och Spanska Ridskolan i Wien …

I Wien är anrika kaféer med sin historia något som lockar sina besökare och turister och en känd sådan där tänkare, filosofer, författare, poeter och faktiskt även Sigmund Freud så klart tog sin kaffe är Cafè Central (klicka på länken om du vill läsa lite om den)

När vi kom på lördag morgon var det bara några få personer före oss (vi hade ej bokat) men när vi gick ut och när vi gick förbi den på eftermiddagen så var det en väldigt låååång kö in så rekommenderar dig som vill hit att boka i förväg eller att komma direkt på morgonen.

Kaféet är stort, vackert på ett gammaldags sätt men inte så mysig och lyxig som Café Sacher (som dock även är betydligt dyrare), dock en känd sådan som många (mig inkluderad) vill ta en kaffe i bara för känslan och kanske hoppet att all den kunskap som många som satt där hade kanske smittar av sig =)

Här ska man visst dricka en Wiener melange istället för en helt vanlig cappuccino så självklart gjorde jag det =)

Från frukosten till en ”show” som är unik och typisk för Wien, nämligen världsberömda Spanska Ridskolan från 1565 som med sina vackra vita lipizzanerhästar visar åskådarna svåra rörelser och program i klassisk dressyr till vacker wienermusik. Kollar man på omdömet på Tripadvisor ligger omdömet på 5 stjärnor av 5 så förväntningarna var stora. HÄR kan du läsa lite om denna show som du måste boka biljetter till långt i förväg.

Precis utanför ytterligare en liten julmarknad =)

Miljön är fantastisk pampig och storslagen men mitt sällskap var inte direkt imponerad av showen. Tror nämligen att för någon som inte riktigt förstår hur svårt det är att få en häst att göra vissa rörelser blir showen något tråkig. Även för mig som älskar hästar får jag nog erkänna att det var mer de vackra hästarna och miljön som gjorde showen mer än själva showen =)

Dock ska man bara ha sett den, den måste bara ingå i ett besök i Wien…

Jag blev väldigt glad över att efter en promenad på stan gå förbi när hästarna skulle gå över gatan till sina stall … Magisk vackra är dessa djur, man kan bara inte påstå annat.

Det får nog bli ett inlägg till men nu ska jag lägga mig snart och koppla av med lite Netflix innan jag somnar. Ska trots allt gå upp 5.30 imorgon =(

Min helgbubbla varade just bara under helgen men har haft en riktig mysig sådan … Som sagt ett sista inlägg imorgon <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *