Radiointervju P4 Sjuhärad Sveriges radio …

Denna onsdag morgon var jag inbjuden att gästa P4 Sjuhärad för att prata om ett ämne som man kanske inte pratar riktigt om så öppet då ansträngningsinkontinens är något som för många är förknippad med äldre människor vilket definitivt inte är fallet.

Tack för Sara  för en underbar intervju om något som många av oss upplever är lite smått ”pinsamt” att prata om <3

HÄR till hela programmet, jag pratade runt 7.30 så intervjun finns ca 1,40 minuter från starten …

Min dotter vägde 4,6 kg när hon föddes med sugklocka, jag blev direkt efter födseln opererad så där fanns nog den största orsaken till det som blev mitt lilla ”problem”. Med åren blev det värre för att till slut varken kunna springa, hoppa eller nysa/hosta utan att  den lilla olyckan kunde inträffa.

Det var först när en kund och numera väninna berättade att hon hade opererat sig för detta som jag förstod att det var precis det jag led av. Jag sökte mig till vårdcentralen där en utredning startade som jag personligen upplevde jobbig och som verkade nästa gå ut på att tröttna ut mig att inte gå vidare med en operation. Säkert inte meningen men upplevelsen var sådan för min del.

Att jag fick gå på 4 olika undersökningar med flera månaders mellanrum fick mig att fundera och bestämma mig för att investera i en privat sjukförsäkring som jag idag har för framtiden. Mina väninnor som hade den typen av försäkring  och som har gjort samma operation fick en snabb hjälp nämligen.

Efter över 1 år fick jag äntligen tid för operation men i Stockholm, trots att operationen tar ca 15-20 minuter att genomföra. Självklart tog jag erbjudandet om Stockholm för annars hade jag fått vänta ytterligare flera månader. Operationen gick smidigt till, jag somnade under den och minns ingenting. 20 minuter tog det från att jag satt för operation till att jag var vaken med en kopp kaffe i handen, så enkel och smidig är den.

Fick dock väldigt ont i höfterna i 3-4 timmar på kvällen men kunde somna och vaknade utan den smärtan. Inga komplikationer brukar inträffa, typ 1 på över 100 påverkas av någon slags komplikation vilket självklart hände just mig 10 dagar efter då jag började blöda en massa, fick åka till akuten där de sydde om tre stygn och där jag även fick sova under natten. Underbar och trevlig personal.

Första gången jag bloggade om mitt problem var jag väldigt tveksam och efter att ha skrivit mitt första inlägg om det tvekade jag länge till att trycka på ”publicera” knappen och göra inlägget läsbar till de som ville ta del av detta. Det var och är pinsamt att berätta att man kan ”kissa på sig” men det som gjorde att jag valde att skriva om det var just att jag tror att många inte riktigt är medvetna hur vanligt det är samt att det finns en väldigt enkel operation att söka till. Operationen kan även göras privat och kostar då ca 15.000:-.

Ja, om kontraster är vad som kännetecknar livet tycker jag att jag bistår detta genom att dela med mig av detta. Från bilder i underkläder för att sälja någon snygg behå från Marlies Dekkers till att skriva om inkontinens, det finns många nyanser av oss alla, viktigt att komma ihåg det <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *