Tror du att detta kommer att fungera?

Nicole är fram tills på torsdag hos sin pappa och familj men då vår lägenhet är närmast skolan där hon går så är hon och vänner ofta hos oss på rasterna när de köper med sig lunch och myser hemma istället för att stanna kvar i skolan. Igår när jag kom hem insåg jag att hon och kompisar hade just varit hemma då det låg take away lådor i soporna men även lite utanför =)

När hon ringde mig imorse, medveten om att hon säger att hon också vill plugga till utredare så försökte jag mig använda mig av det i min pedagogik för att få henne att städa.

”Nicole, du säger att du vill bli utredare så varför inte börja praktiken redan nu. Låtsas att du ska spionera på någon (låtsas lite att vi är i en amerikansk film) och i detta fall mig, du tar dig in i min lägenhet för att sätta dit övervakningskameror eller annat men ska inte lämna några spår efter dig. Jag ska helt enkelt inte förstå att du har varit hemma hos oss den veckan du egentligen är hos pappa, du ska träna dig i att dina besök ska vara osynliga”

Hon skrattade för självklart förstod hon vad jag var ute efter =)

Har du någon bra strategi/pedagogik för att dessa tonåringar ska städa efter sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *