Reflekterar du också lite extra om livet när du fyller år?

På torsdag fyller jag år, 47 år och som de flesta förstår jag inte riktigt var de senaste åren har tagit vägen Vad har jag gjort under dessa år? Blev livet som jag hoppades? Har jag gjort det jag drömde om?

Tror att det är sådana frågor och insikten att svaret är ”nej” på de som ibland gör att vissa av oss möter upp sin födelsedag med blandade känslor. Förra året befann jag mig på Hua Hin på ett fint hotel och att det bara regnade gjorde att jag direkt på morgonen bara grät utan att kunna stoppa tårarna.

Jag grät självklart inte för att det regnade men jag grät för att svaret var ”nej” på de där frågorna som jag skrev på första raden. Man ska aldrig ångra vissa år i sitt liv då man kan ändå inte göra något åt det men visst ångrar jag att jag för 8 år sedan gav mig in i butik branschen men att jag gjorde det och envisades med det gör att jag idag verkligen är d o n e med det, never again helt enkelt =)

Pratade med en vän för ca 2-3 veckor sedan över livet och när han frågade mig hur jag skulle vilja leva mitt liv om jag fritt skulle välja utan hänsyn till den där lilla ”0” (omöjligt/möjligt) så var jag rätt så klar med att jag nog inte kommer att fullt ut leva som jag önskar. Han tror att en förklaring till mina ord är att jag är en liten sökare och vi som är sådana har nog svårare att acceptera och finna ro i det som är. Visst kan jag känna mig lycklig stundtals men någonstans känner jag att det jag drömde som 11 åring när jag satt fastklistrad och tittade på min favoritserie i Italien ”Furia il Cavallo del West” är det jag fortfarande drömmer om …

Till skillnad från förra året så har jag idag förändrat vissa saker i mitt liv som gör att jag känner mig nöjdare. Genom att nu ha ett socialt jobb där jag kan påverka genom att utbilda fantastiska unga män och kvinnor och genom att själv börjat plugga igen och få använda mina hjärnceller så är jag nöjdare än när jag för snart ett år sedan fyllde 46. Livet börjar gå i rätt riktning helt enkelt …

Vet att jag inte är ensam om att ha blandade känslor och reflektera lite för mycket över sina födelsedagar då två av mina väninnor grät också när de själva fyllde år men nu hoppas jag verkligen få bli 47 genom att känna att även om jag kanske inte lever min dröm ÄN så får det vara helt ok ändå tillsvidare =)

 

 

2 thoughts on “Reflekterar du också lite extra om livet när du fyller år?

 1. Jag förstår dina tankar och känslor
  Så jobbigt , men jag känner precis som du!
  Själv fyller jag 60 år i januari!!!!
  Känner mig inte som det!!!
  Så jobbigt!!
  Bästa åldern tycker jag var vid 40 år⭐⭐⭐⭐⭐
  Jaa det är inte lätt att åldras.
  Alla upplever det olika.
  Kramar?

  1. Tycker också att åldern runt 40 är den bästa så lite ledsen att jag har spenderat den tiden genom stressen med en butik istället för att ta hand om mig själv och utvecklas <3 Jag hoppas dock att alla åldrar har sin tjusning och av dina bilder att döma ser du definitivt inte ut som någon som ska fylla 60 (även om det inte är något fel i det heller) <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *