Att gå emot strömmen gällande Julen …

Redan nu i slutet på oktober har Julprylar börjat dyka upp i butikerna och till skillnad från många som visar upp på sociala medier sin längtan till Julen så tillhör jag nog inte en av de.

Jag är inte speciellt rebellisk av mig men när det gäller traditioner man m å s t e fira och längta efter så blir jag en liten samhällsrebell vilket är kanske lite av en försvarsmekanism då jag inte har den familjen i närheten att fira med.

Julen är oftast förknippad med stora familjer som samlas, små barn som lyser upp av synen av paketen, röda rosetter, julgranar som är pyntade till max och den där Julglädjen som visas upp i sociala medier, reklam och annonser. Är den en sanning för de flesta överhuvudtaget?

De senaste åren har vi gjort så att Nicole vaknar på Julafton hemma hos mig, vi firar med lite frukost, mormor kommer hit, vi öppnar paket och så åker hon till sin pappa och familj där Julen är så som den är för många med familjer och en massa barn och klassisk svensk Julmat i alla sina varianter. Där får hon det hon aldrig kan få hos mig så väldigt glad för detta upplägg som gör att jag inte känner någon stress om att inte kunna ge henne just det.

Det som dock återstår är vad ska jag själv göra på Julafton och Juldagen? Även om jag har tillbringat vissa Julafton framför Netflix och inte ätit någon Julbuffé alls så har jag de senaste åren firat åtminstone denna dag genom att i 2-3 timmar få vara delaktig i någon annans familj firande. Jag har ätit Jullunch hos Lindas föräldrar i 2-3 år, förra året var jag hos Tania innan min syster och barnen kom på Juldagen men i år?

Bilden nedan är från förra året =)

Vet ni? Jag vill inte ha någon Julgran hemma, inga tomtar eller kulor då det är bara jobbigt att konfronteras med de när jag egentligen bara önskar att den dagen kommer för att passera =)

Det enda jag vill göra är att åka hem till Bologna. Om mina syskonbarn är hos min syster fira med de, om inte skulle jag kunna tänka mig att jag och syrran går ut och köper var sin julklapp till oss, går ut och tar en drink och bara gör det vi vill göra för stunden utan att tänka på vad det är för dag. Att äta prinskorvar och köttbullar kan jag vara utan men en tallrik tortellini in brodo är för mig Jul så det skulle jag inte tacka nej till …

Hoppas hoppas få ihop det så att jag kan ta flyget, prata mitt språk, se någon Tomte som pratar italienska, se Julskyltningen i Bologna, köpa varma kastanjer i Via Indipendenza och bara njuta.

I år vägrar jag Julpynt och längtar efter en italiensk mindre klassisk Julafton, dock vill jag i n t e avstå från Julpresenterna, så ytlig är jag =)

4 thoughts on “Att gå emot strömmen gällande Julen …

  1. Det låter som en otroligt härlig jul, Michi. Hoppas att du och Melissa får det jätte mysigt ihop xoxoxo

    1. Vi är nog flera som tycker det, hoppas din blir ok … Får jag till att jag kan åka ner till min syster så blir det mysigt, inte för att det är Jul men för att jag är tillsammans med henne <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *