Komplikationer efter min TVT operation …

För 10 dagar sedan gjorde jag en TVT operation i Stockholm och igår började jag under dagen blöda en hel del vilket jag inte hade gjort innan. Efter  Nicoles släktkalas blev det dock värre och värre så ringde till sjukvårdsupplysningen och de rekommenderade mig att åka direkt till akuten.

Nicole ville följa med så vi satt en kort stund i väntrummet innan de tog in oss precis när det började forsa som värst.

De la mig, tog prover och sedan körde de mig vidare till en underbar läkare som jag varnade lite för kände direkt när jag reste mig att det skulle inte vara en vacker syn =)

Ca 1 liter blod blev jag nog av med igår och läkaren konstaterade att några stygn hade släppt trots att jag har varit otroligt  försiktig för att inte riskera att äventyra operationen. I mitt fall hjälpte det inte. 1/100 kan få blödningar och den lilla etta var den här gången jag =)

Hade inte någon smärta alls men blödde oerhört mycket. Efter att ha undersökt mig konstaterade läkaren att några stygn hade gått så hon beslöt sig för att sy om mig med tre stygn och att jag skulle få sova över för att se hur mitt blodvärde låg på.

Nicole som var fortfarande med blev nog väldigt tagen för även om jag inte hade ont och hon fick inte titta så såg hon att jag skakade (en reaktion jag kan få i vissa lägen) så bad henne ringa sin pappa som snällt kom och hämtade henne och körde hem henne till oss.

När hon väl hade gått fick jag lokalbedövning, adrenalin i området för att stoppa blödningen och så sydde de ihop mig. En sådan märklig känsla att känna det men det gjorde inte ont pga. bedövningen. Tacksam dock när det väl var gjort =)

Fantastisk trevlig personal som även kunde skämta lite vilket jag uppskattade då situationen i sig var trots allt väldigt intim och känslig.

Efter stygnen och lite annat de gjorde körde de upp mig till eget rum. Då var klockan 23.40 en tid jag minns så väl då de sa att jag hade 20 min. på mig för att äta och dricka. Efter midnatt skulle jag inte få något ifall de behövde söva ner mig och operera om mig.

Låg och tittade lite på tv, messade Nicole och några vänner och sedan kände jag mig bara tacksam för att det var inget allvarligt som äventyrar operationen i sig.

Sov inget på hela natten men hade det skönt =) Imorse efter att svar på blodvärde hade kommit och att läkaren såg att blödningen var stoppad fick jag lite frukost.

Då mina byxor slängdes fick jag låna sjukvårdens snygga mjukisbyxor när jag vid 11.30 åkte hem.

Brand: Västra Götalandsregionen

Trevligt med konstraster =)

Väl hemma så var instruktionerna att bara vila vilket jag verkligen gör. Nicole har sin kompis Holly här i ett par dagar då de har höstlov och jag ska snart sätta på lite Netflix och somna gott…

Nu håller jag tummarna för att det inte börjar blöda igen för om det gör det så får de söva ner mig och operera om mig helt men ska väl inte ingå även i de där få % som behöver göra det hoppas jag =) Har redan bidragit för den där 1 på 100 igår och det tycker jag kan räcka =)

Kroppen är helt fantastisk, bara att inse det …

10 thoughts on “Komplikationer efter min TVT operation …

 1. Aj då! Hoppas att det läker bra nu och att du slipper ny operation. Vet att du mest gillar dokumentärer, men måste tipsa om en serie på Netflix. En lagom läskig skräckis, ”The haunting at Hill house”. Tänkte nu när du måste vila?

  1. Den såg jag på nyheterna och ska definitivt se den … Även om jag ska plugga denna vecka så måste jag ta det väldigt lugnt så perfekt med lite Netflix, tack för tips!

 2. Oj, så tråkigt …..men vad bra att du åkte in till sjukhuset. Har du varit sjukskriven efter denna op ? Hur ”lungt” ska man ta det efteråt? Krya på dig ?

  1. Man är inte sjukskriven efter en tvt operation om man nu inte har ett jobb där man måste lyfta tunga föremål eller springa men efter det som hände igår var jag sjukskriven idag men annars är det höstlov så är ledig ändå =) Skönt att inga lektioner behöver drabbas och att jag kan ta det lugnt i några dagar utan att behöva jobba även om jag måste plugga då jag har inlämningar… Lugnt efter en tvt operation är att inte anstränga sig men man får leva som vanligt men utan träning intimt umgänge =) Efter igår får jag dock ta det lite extra lugnt … Tack snälla <3 Kram

  1. Var aldrig orolig då jag var ändå på akuten och varken mådde illa eller hade värk. Mer jobbigt med allt blod men glad att jag åkte upp då det blev värre och värre troligtvis för att flera stygn slåppte … Nu hoppas jag dock att ha bidragit färdigt för den där statistiken som hamnar på fel sida =) Tack snälla!

 3. Du verkar så cool när du hamnar i en så dramatisk situation men du är ju en cool kvinna ”tycker jag” men jag hoppas verkligen att du vilar nu och att stygnen håller o att allt blir bra. Förstår att din dotter blev mycket orolig. Ta hand om dig nu Michela.

  George

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *