Min TVT operation …

Om ni läser tidigare inlägg står där förklarat exakt vad en TVT operation är och då vårdgarantin trädde i kraft så fick jag en tid i Stockholm vilket jag var rätt så glad över då jag fick en anledning att bli lite ompysslad med hotel och umgänge och framförallt för att det var duktige Folke Flam som skulle göra denna operation på mig och han har stor erfarenhet inom detta område.

Vi kom till huvudstaden runt 12 tiden igår och checkade in på fantastiska fina hotellet At Six som jag aldrig tidigare bott på. Jag älskar lite mörkare nyanser så inredningen var helt i min smak.

Mellan 12-16 pluggade jag lite i den sköna sängen samt tittade på Netflix innan jag vid 16.30 åkte till St. Göran sjukhus och då till avdelningen Cevitacare där jag var inbokad för operation. Jag frågade vad operationen kostar om man vill göra det privat och priset är 15.000:- ifall någon funderar.

Jag blev varmt mottagen och fick gå och byta om  för att sedan sätta mig i en liten sal med några sköna stolar och fotpallar. Där satt redan en äldre kvinna som hade precis gjort samma operation. Hon var så glad då hon tyckte att det var så mysigt då hon annars bor själv, hon kände sig helt enkelt bortskämd när hon fick kaffe och smörgås av de vänliga sköterskorna samt fick möjligheten att prata lite med oss alla =)

Jag fick den klassiska nålen i armen och dr Folke kom och pratade lite om själva operationen. Han inger en otrolig trygghet så kände mig inte alls orolig.

Det enda jag var lite ”nervös” för var att man inte får någon narkos men lugnande och lokalbedövning vilket fick mig att att fundera över hur ont det skulle göra om inte annat att få en bedövningsspruta i ett så känsligt område =)

När jag kom in till operationssalen väntade 2 sköterskor på mig, jag fick sätta mig i en slags gynekologstol och efter att de hade förberett lite området så fick jag lugnande medel för att därifrån inte komma ihåg något alls …

Jag somnade helt enkelt och därför har jag inget minne från operationen, vet inte ens att dr Folke kom in i salen så helt borta var jag medan de opererade mig. Efter 15- 20 minuter satt jag redan tillbaka i min sköna stol i det rummet där jag var innan vilket bevisar vilken snabb operation detta är.

Vid 18 hade jag redan en kopp kaffe i handen och fick en smörgås serverad till mig och där satt jag till ca 20.30. De vill att man ska kissa innan man går så vid 20.30 blev jag hämtad för att åka tillbaka till hotellrummet.

Var lite öm men inget som gjorde speciellt ont. När jag dock kom till rummet och la mig i sängen kom då sakta men säkert en rätt så stark smärta (lokalbedövningen hade slutat verka) vid höfterna och insida lår. Somnade en lite stund men när jag vaknade kunde jag knappast röra mig, så ont hade jag. Skulle resa mig för att gå på toaletten men min vän fick hjälpa mig då jag darrade av att det gjorde så ont och när jag kom tillbaka till sängen spydde jag av den starka smärtan. Inte speciellt mysigt direkt …

Sedan somnade jag och när jag vaknade vid 3 på natten hade jag inte alls så ont längre och kunde nu istället resa på mig själv utan några som helst problem. Otroligt vad kroppen kan ibland återhämta sig så snabbt. Sov lite i omgångar tills vi gick upp för att äta lite frukost men sedan återvände jag till sängen fram till 11.30 för då skulle vi tillbaka till småstaden.

Är glad att jag bad min vän ta sin bil för att åka tåg eller flyg hade nog inte varit det optimala. Även om det inte gjorde lika ont så är kroppen trött och lite yr var/är jag fortfarande.

Jag låg i baksätet i bilen och sov under större delen av resan så en otrolig lyx.

En MD sallad på vägen senare är jag nu åter hemma, nyopererad och med en stor längtan över att kunna göra allt det jag inte har kunnat göra på flera år.

Har även fått en fantastisk bra (precis vad jag behövde) operationspresent =) men den visar jag imorgon. Ska nog somna en stund nu för är rätt så trött och öm i kroppen.

Till dig/er som lider av urinläckage vid ansträngning sök hjälp för detta och be om att få göra en TVT operation och till er som ska göra denna operation så har ni verkligen inget att oroa er för. Jag sov de där minuterna och förutom en stark smärta på kvällen (långt ifrån alla som får det) så känner jag mig helt ok och är bara otroligt nöjd med att ha gjort operationen.

Tacksam att det är helg så kan vila och ta det lite lugnt i ett par dagar nu <3

 

 

 

17 thoughts on “Min TVT operation …

 1. Hej

  Skönt att allt gick bra, nu få du ta de lugnt o vila ett tag antar jag. Krya o ha en fin helg
  Kram

 2. Så skönt att du äntligen har fått gjort operationen. Marathon nästa ;)
  En annan operation som jag funderar på som jag tror att också gjort är fettsugning/lårplastik. Jag har ju läst om din problematik kring det och tänkte därför höra, om du vill svara förstås för har full respekt om du vill hålla det personligt. Är det riskfyllt att göra det? Är det olika beroende på vilken klinik man söker sig till, finns där någon som är mer ”rutinerad”? Är återhämtningen lång o smärtsam. Har tänkt på det i så många år men aldrig vågat ta steget.

  Lycka till med återhämtningen för dig nu!
  Allt gott

  1. Värre än en marathon det här, hahaha!
   Då du frågar rekommenderar jag INTE en fettsugning lår.
   Jag gjorde knäna för typ 8 år sedan men läkaren gick även upp till innelåren och förstörde mina ben genom att det ser idag ut som att jag har grov cellulit. Han försökte senare rätta till det genom en lårplastik och snittade i ljumsken vilket inte gjorde någon skillnad alls, fick bara två ärr och en massa problematik. Det enda i mitt fall som de säger skulle göra en skillnad är att göra en lårplastik genom att snitta Hela innelåret och dra huden mot snittet. Vill testa det men det är trots allt en stor kostnad och utan några garantier. Jag har en vän som är estetisk kirurg och som har sagt att man ska aldrig operera benen estetisk för det är det svåraste område att bli nöjd med. Gällande kliniken som gjorde det var det en av de 3 bästa klinikerna i Sverige som tom. figurerat som de som tar hand om fall med patienter från andra kliniker som inte är nöjda så nej, det har inte med vilken klinik man väljer. Mitt råd är att inte göra den operationen, satsa pengarna på en träningsresa. Jag hade aldrig gjort den med det jag vet idag för mina ben var helt ok innan men de är det inte längre ur en estetisk synvinkel. Har hört så många läkare som är tveksamma till den typen av operation så fundera en gång till snälla … Kram och tack Sofia …

  2. Tusen tack för ditt utförliga svar och för att du delade med dig. Tack vare det kanske jag precis som du skriver, ska lägga pengarna på exempelvis en träningsresa istället. Det skrivs så sällan om dom operationerna som inte blir som förväntat så all cred till dig som visar baksidan också och får en att tänka till en extra gång.

   Kämpa på med återhämtningen o ha en fortsatt fin helg!

  3. Jag hörde liknande historier men tänkte även lite naivt att ”så kommer det inte att vara för mig” vilket visade sig vara fel men jag hoppas att den läkare du träffar om du ändå går på en konsultation ger dig en rättvis bild på vad du kan förvänta dig och om du nu inte har gått ner 50 kg och har överskottshud efter det så lovar jag dig att du får bättre resultat genom träning och så kan du pusha dig genom att använda just de pengar du har sparat till en träningsresor. Skulle själv kunna tänka mig en sådan i framtiden faktiskt … Lycka till och trevlig helg till dig med!

  4. I mitt fall handlar det inte om en operation efter en extremt viktnedgång så har faktiskt bestämt mig för att strunta i den där konsultationen efter vad du berättat. Det är trots allt väldigt mkt pengar för något som inte kan ge ett garanterat resultat. Har nyligen genomgått en (ofrivillig) total hysterektomi så nu när jag snart kan börja träna igen får jag fokusera på att uppnå resultat på gymet istället för kirugi och googla träningsresor som pepp. Och unna mig en motivationspresent (läs väska) ;)

   Hoppas din träning/löpning kommer funka för dig när du är färdigläkt.

   Ps. Jag har full förståelse för att du inte lägger ut ngn bild ;)

  5. Utan att egentligen veta hur du ser ut idag så tycker jag nog att du gör alldeles rätt för alla läkare säger just att benen är det svåraste område att få bra resultat på. En väska har trots allt en andrahandsvärde =)
   En dag jag kanske lägger ut en bild som någon slags avskräckningsbild men är inte där mentalt ännu =)
   Kram på dig!

  1. Operation är emot ofrivillig urinläckage i samband med ansträngning, tittar du på tidigare inlägg står operationen beskriven där. Tack snälla, ingen stor operation men vila denna helg så klart =)

 3. Gud så skönt att få läsa ditt inlägg ska snart iväg i detta nu och göra denna operation och nu känner jag mig mkt lugnare :)
  Ser däremot inte framemot att jag ej kommer kunna springa el rida mina hästar på x antal veckor :( men det får det väl vara värt!
  Tack!

  1. Glad för din skull att du ska göra det, så många som går med detta problem utan att ens veta om att hjälp finns …
   Det kommer definitivt att vara värt det … Lycka till!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *