Föreläsning Kaj Pollak …

Igår åkte jag till Göteborg direkt efter jobbet för att gå till Lorensbergsteatern och titta/lyssna på Kaj Pollak som föreläste om tanke-känsla-handling, dvs. att hur vi väljer att bemöta/tolka vissa människor och situationer är avgörandet för känslan om lycka eller inte.

Denna 80 åriga man har verkligen glimten i ögat och en stor dos energi när han står på scen med hoppet på att vi lyssnare får med oss några viktiga verktyg att använda oss av när vi behöver. Att tolka situationer till vår nackdel är något de flesta vi är bra på men att inte göra det är ett val vi ska eftersträva och träna oss på genom att öva på det i mindre laddade situationer.

Kaj Pollak tog upp den klassiska ”dina ord om mig säger mer något om dig än om mig” och menar att det är precis så det är vilket självklart alltid är intressant liksom påståendet att alla möten med andra människor sker för att vi ska lära oss något nytt.

Han påstår till och med att de är utsändare för att vi ska öva oss fram till nya insikter om oss själva.

När jag skulle ta bussen till småstaden kl. 21.30 så dök den aldrig upp, troligtvis skulle jag testas direkt i Kajs budskap men tror att han var nöjd då jag blev inte alls upprörd över detta,  krävs nog lite mer än så för att jag ska bli det …

HÄR finner du länken till hans hemsida med datum för de workshop han håller i på ett par dagar.

 

8 thoughts on “Föreläsning Kaj Pollak …

 1. Hej

  Var föreläsningen bra ? Jag visste ej att Kay föreläste, men vet att han gjort många filmer.
  Grattis, jag läste precis ditt tidigare inlägg, så skoj. Jag brukar säga ” har man bara fått in foten på arbetsplatsen så kan så mycket positivt hända ”
  Kram

  1. Han har nog hållit föreläsningar i många år och om jag minns rätt så har jag någon gång läst att han är den person som har föreläst mest i Sverige.
   Tack snälla, du hr rätt i att ”har man foten inne så är det lättare” så hoppas att min fot får förbli där ett tag =) Kram

 2. Hej!
  Jag pluggar i Gtbg och är rädd för justdetta med att det ställs in bussar, får inga svar av v- trafik för det går ej att veta innan .. hur gick det , fick du vänta länge ?

  1. Det var väldigt märkligt för tiden stod vid hållplatsen kl. 21.30 och den började blinka tom. men den fanns inte där så vi fick vänta till 22 och den busschauffören ringde åt oss som hade väntat och fick som svar att den tidigare hade ställts in. Otroligt konstigt att inte bli informerade och att de inte bara hade skrivit ”inställt” på själva monitorn …

 3. Tack för svar! Enligt västtrafik som jag frågat får man reda på det samma kväll i god tid … hm.. det har aldrig stämt ! Dock såg jag att privata bolag är ett alternativ de kör från NE platsen men ej lika ofta!

 4. ja, det har skett ovanligt mycket sedan efter sommaren och vad jag förstår har det att göra med att färdtjänstens bokningssystem inte fungerar och chaufförer måste tas och placeras till dessa bilar istället. Det skrev v-trafik som svar .

  1. Låter som att man verkligen inte kan planera att vara hemma eller på jobbet/skolan en viss tid om det är så det ska vara … De måste nog göra något åt det tycker jag, trodde att det var en engångshändelse vilket det inte var förstår jag nu …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *