Mina assistenter och fredagspanel …

Fredag och då Nicole och kompisen Holly var lediga från skolan idag så följde de med till mitt jobb som mina små driftiga assistenter.

Kvällen innan hade vi satt ihop en Kahoot, ett pedagogiskt och uppskattat verktyg som blir som en slags tävling. Jag hade 15 frågor som handlade om översättningar från svenska till italienska där rätt svar fanns bland fyra alternativ. Riktigt trevligt då alla elever loggar in på tävlingen via sina mobiler och får svara på det som de tror är rätt svar.

Det gäller att skapa inlärning genom olika kanaler och detta hade jag inte känt till om inte min dotter hade sagt till mig vad hon som elev i samma ålder som mina tycker är lite roligt i skolan. Dagens spel blev som en förberedelse inför nästa vecka då de har prov men en trevlig sådan då det tar fram både skratt och tävlingsinstikten som många har.

När vi kom hem lämnade jag tjejerna hemma och gick ner till P4 Sjuhärads lokaler där Tania och jag var dagens ”fredagspanel”.

Vi fick frågor kring det andliga och om vi har varit med om något övernaturligt vilket vi självklart hade varit. Personligen berättade jag om den natten för måååånga år sedan då jag bodde med Nicoles pappa, vaknade mitt i natten med tårar i ögonen. Sa till honom att jag ville gå ner och lägga mig i soffan då jag kände bara för att vara ensam och gråta när telefonen ringde, det var min syster i Italien som berättade mitt i natten att de hade 10 minuter tidigare ringt henne för att berätta att vår pappa hade dött. Jag ryser fortfarande när jag tänker på det och jag hoppas att han har det bra i himlen <3

Nästa fråga handlade om hur vi var som barn och jag var en snäll sådan, med alltid ett leende på läpparna. Så har mina föräldrar sagt att jag åtminstone var när de tittade in i mitt rum när jag var liten. Jag stod oftast upp i min spjälsäng och log mot de när de tittade in. Delade även med mig om min stora övertygelse att jag i tidigare liv hade varit en häst för jag älskade dessa vackra djur och sprang inte som barn men galopperade med de träskor som de hade köpt till mig i Sverige då jag ville självklart även låta som en häst.

Alltid trevligt att gästa vår lokala radiostation men nu är jag hemma och tittar på House of Cards (nog en av få som inte har sett den) medan tvättmaskinen går för fullt. Imorgon blir det jobb i butiken som är öppen 10-14 innan även jag kan ta lite helg även om den kommer att präglas av bland annat studier.

Önskar er en trevlig fredag kväll <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *