När man har Doris minne …

Idag träffade jag alla mina tre klasser och nu när klass 1 har blivit 2 klasser så har även de som var reserver tagits in vilket innebär nya namn att lära sig samtidigt som jag inte har lärt mig alla andra.

Nicoles pappa Nicklas kunde skratta åt mig när vi gick förbi någon på stan som hejade och när personen hade gått förbi oss så brukade han titta på mig och säga ”Erkänn, du har ingen aning vem det var som hälsade på oss” vilket jag då glatt erkände och fick sedan förklarat ”en av mina kusiner som vi träffade för ett par veckor sedan”.

Häromdagen när jag hämtade Nicole så hade de gäster som presenterade sig och då skrattade han och förklarade för de och sin fru Anna att ”Michelas minne för människors ansikten och namn är som fisken Doris i tecknade filmen Nemo”. Hahaha! Det som är skrämmande är att han säger sanningen.

HÄR kan du se typ hur mitt minne fungerar, ibland =)

Den ena klassen kan jag alla namnen hos men hos de andra två krävs lite arbete från min sida för INTE så lätt att lära sig typ 60 namn när alla är i samma ålder.

Har löst detta genom att be varje elev hålla i ett papperslapp där de har fått skriva sitt namn, helst med en tjock penna för jag ser ju lite dåligt också =) och så har jag fotat var och en med mobilen och voilá har jag ansikte och namn på alla att plugga in.

Nästa utmaning är dock att nu rakar jag ha tvillingar i samma klass bara för att komplicera lite det hela så detta blir spännande. Ibland undrar jag hur jag lyckas ha pluggat och plugga när mitt minne är lite märkligt. Jag kan komma ihåg väldigt specifikt vissa saker men inte alls andra… Just namn och ansikten är det mitt minne är sämst på men i butik kan jag ofta briljera för kunder genom att minnas vad de har köpt tidigare så är inte helt hopplös så länge jag inte behöver veta eller minnas vad de heter…. =)

 

 

 

4 thoughts on “När man har Doris minne …

  1. Är också gymnasielärare och vi fotograferar alla våra nya elever med namnlapp + mobilnr redan första dagen. Sen får alla lärare som undervisar klassen en sån fotolista. Det underlättar massor??

    1. Fotolistor finns att hämta men då mina grupper består av elever från olika klasser så gjorde tyckte jag att det gick snabbare att fota med egen mobil än att hämta alla korten från de olika listorna, speciellt med tanke på att jag inte behärskar programmet vi har så väl ännu =)
      Ja, det underlättar att ha ett ansikte till namnet så skönt att höra att flera har annars samma problem … Det blir många namn att lära in så man får försöka vara lite strategiskt och underlätta inlärningen av de … Vad har du för ämnen?

  2. Aha, då förstår jag. Jag undervisar i Svenska, Engelska & Svenska som andraspråk samt att jag är speciallärare. Har följt din blogg länge, gillar den pga hög igenkänningsfaktor i mkt av det du skriver om + har också stort intresse för mode. Vi är dessutom lika gamla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *