Att redan efter en månad ha fått ökad tjänst … så glad!!!

I många år har jag drivit en verksamhet som jag egentligen skulle ha avslutat samtidigt som min förra kollega och väninna men jag var, med facit i hand, lite för envis och naiv och trodde att jag skulle klara det trots att statistiken när det gäller klädbutiker skriker högt ”ge dig inte in i branschen”.

Om man ska finna den där meningen som man påstår alltid finns i det mesta så är nog den enda jag finner att jag är så trött på det  idag att jag aldrig skulle vilja ha eller driva en butik eller ha eget överhuvudtaget. I m done med butiksdelen även om jag kommer fortfarande att visa upp i bloggen kläder från både webshopen (som än så länge lever kvar då vi trots allt väntar in några nya jackor från favoritmärket Don Vanquisher) men även från andra webshopar som säljer kläder jag själv gillar.

Intresset för shopping försvinner inte lika enkelt och gör mig definitivt inte illamående som att ha butik med all den stress som detta har inneburit för min del.

Nu ska detta inlägg dock inte handla om det för som ni vet började jag i mitten på augusti jobba som gymnasielärare i italienska 2 gånger i veckan men det är så många elever som i år vill läsa italienska att ledningen just idag erbjöd mig att jobba 3 dagar i veckan istället för de 2 som var bestämda sedan tidigare så min tjänst ökar och jag är verkligen så tacksam för detta.

 

Känslan att göra något vettigt och då menar jag inte att driva butik inte är något vettigt för det ska gudarna veta hur jobbigt och krävande det kan vara men för min del har det kantats bara av en massa otur med byggarbete i 1 år utanför butiken och butiker nära min som tagit in samma märken som mig.

Samtidigt inser jag även att jag INTE är säljartypen (är mer köptypen =) för jag är nog inte riktigt ”på” som man borde. Jag är nog mer den som vill ha varor som tilltalar utan att behöva köra något säljsnack då det är långt ifrån hur jag är som person.

Har helt enkelt insett detta och låter de som är duktiga på just sådant göra det och återgår till något jag tror och hoppas att jag fortfarande är bra på: att undervisa gymnasieelever samtidigt som jag ska fortsätta plugga kriminologi för har trots allt ett intresse i psykologiska och sociologiska ämnen som kanske en dag resulterar i något annat. You never know …

Idag är jag helt enkelt lite extra glad för det förtroendet jag har fått genom en ökad tjänst och för att ha elever som verkar tycka att jag är ok som lärare =)

 

6 thoughts on “Att redan efter en månad ha fått ökad tjänst … så glad!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *