En Jeopardy uppgift …

Min förmiddag startade med att gå till butiken för att skicka iväg de ordrar som hade kommit in från webshopen, ta 10 minuter i solarium, köpa med mig de goda frallorna som finns på torsdagar på Kafé Orion och sätta med mig mina studier i kriminologi då vi skulle idag kl. 12 få den uppgiften som bland 2 andra ska lämnas in före den 19.

Uppgiften är lite annorlunda då den är av Jeopardy karaktär, dvs. vi får svaret och uppgiften handlar om att resonera mig fram till just svaret som lyder: samhället vilar på en icke rationell grund.

Självklart ska resonemanget dit innehålla teorier och tankar som tas upp i kurslitteraturen men även egna tankar kring vad man själv tror. Älskar den här typen av uppgift så den ska jag sätta mig i helgen med efter att ha haft butiken öppen på lördag 10-14.

För ca 2,5 år slutade jag gå till min psykolog som jag annars kanske gick till 1 gång i månaden i 1 år men nu kände jag att det var dags för att ventilera lite vissa saker av mer privat karaktär så ringde henne och då hon hade precis fått in en avbokning fick jag en tid redan kl. 14 idag så bara att mer eller mindre gå dit på direkten.

Vissa personer gillar att ventilera sina ”tankar, funderingar och problem” med vänner, jag kan prata om de men är jag lite nere så låser jag istället in mig och avskärmar mig från omvärlden. Föredrar istället att gå och prata med någon som inte är en vän, som är saklig, lyssnar och ställer mig de frågor som får mig att fundera på ett professionellt sätt.

Jag är av den åsikten att de flesta av oss behöver ibland gå och prata med en psykolog, inte alltid för att livet är en katastrof men för att coachas lite i sina tankar. Inte för inte får psykologer själva gå i terapi som en del av utbildningen och tror att vi som älskar ämnet förstår vikten att ibland just själva gå och prata med en.

Lägger vi pengar på utsidan ska vi definitivt lägga en summa även på vårt inre är min ärliga åsikt. En ren investering för dig själv så väldigt glad att jag kunde gå dit redan idag.

Har fått i uppgift att bestämma innehållet av dagarna i Wien i slutet på november så ska googla fram vad jag vill se för att sätta ihop ett litet program som är redan godkänd av resesällskapet av den enkla anledningen att ibland tar den andre ett steg tillbaka och förstår vikten att jag vill uppleva staden på mitt sätt och vikten att jag får göra det =)

Imorgon ska jag till mitt jobb i Lerum och har ett möte med rektorn redan kl. 8 så ska upp i någorlunda tid då jag älskar att vara i tid.

Godnatt <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *