Att leda sin egna lilla utredning …

I fredags skulle min kära och v ä l d i g t nyfikna dotter komma hem till oss efter några dagar hos pappa med familj och då jag vet hur hon går och letar (och hittar) sina presenter i samband med kommande födelsedagar och Juldagar så tog jag med mig alla paketen som jag hade först gömt bakom mina gardiner i sovrummet till bilen när jag körde till jobbet.

La denna bild på min insta story (@michelacastellari) för att få min dotter att le och spara lite på den energin hon annars hade lagt i sitt sökande.

Imorse när jag tog på mig en av mina jackor (som visst blivit våra gemensamma =) så låg dock min bilnyckel i just den jackan…

Hmmmm… den jackan hade jag inte haft på mig bara tidigare under morgonen men hade inte använt bilen så kände mig rätt så säker på att jag inte hade lagt den där…

Utredaren i mig började fundera och istället för att köra den mer aggressiva förhörstekniken (Reid tekniken) så var jag mer subtil i mina frågor genom öppna sådana (lite användning av PEACE tekniken) för att dubbelkolla att det trots allt inte kunde våra så att jag hade fått något tillfällig minnesförlust och faktiskt lagt nyckeln där själv (vilket jag dock inte trodde)

I kursen vi gick så fick vi dock lära oss att man ska vara öppen för att det kan finnas flera alternativ än den man tror men det räckte att hon hörde mig säga att ”undra vad bilnyckeln gjorde i pälsjackan” för att hon skulle sänka blicken och börja skrattande titta på sin kompis Holly.

Nu har vi även lärt oss att även de bästa utredarna har rätt endast 54% av fallen när de tror att de ”läser av” om någon ljuger eller inte då en nervositet i ett förhör kan utgöras av andra faktorer än att man ljuger. Då detta gällde dock min egna lilla dotter som jag har ”läst av” i snart 16 år så kände jag mig lite säker i tolkningen av gester och blickar =)

Kontentan: hon hade tagit nyckeln, gått till bilen, öppnat bagageluckan och tittat på paketen (lite extra på 2 erkände hon) men tror att hon har gissat rätt på en (som hon nog redan visste) och gissade nog på att hon ska få något jag faktiskt inte har köpt.

Den där lilla Nicole är allt för nyfiken men så ska man inte lämna några spår efter sig och att inte lägga tillbaka bilnyckeln där den var was a really BIG m i s t a k e. Bevisen talade emot henne men undersökte inte vidare med fingeravtryck och dylikt då ett erkännande kom =)

Hahaha! Nu får jag se till att alltid ha med mig både adrenalinspruta och bilnyckel =)

Någon frågade mig förresten var denna t-shirt är ifrån, den kommer från italienska Happiness Brand och jag fick den av Tanias snälla dotter Micaela för att hon tyckte att jag var snäll =) Sålde det märket innan i butik och webbshop och får erkänna att jag saknar de där t-shirts så blev så glad när jag fick en av henne.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *