Tänkvärt: Steve Jobs sista ord.

Steve job sista ord:
Han dog som miljardär på 56 år av cancer i bukspottkörteln och här är hans sista ord:

” Jag nådde höjdpunkten av framgång i näringslivet. I andras ögon är mitt liv en symbol för framgång.
Men bortsett från jobbet har jag lite glädje. I slutändan är rikedom bara ett faktum som jag är van vid.

I detta ögonblick, ligger på den sjuka sängen och påminner om hela mitt liv, inser jag att allt erkännande och rikedom som jag tog så mycket stolthet i, har bleknade och blivit meningslöst inför annalkande död.

Du kan anställa någon att köra bilen åt dig, tjäna pengar åt dig, men du kan inte ha någon som kan bära sjukdomen åt dig.
Materiella saker går att hitta. Men det finns en sak som aldrig kan hittas när den är förlorad – “livet”.

När en person går in i operativa rummet kommer han att inse att det finns en bok som han ännu inte har läst klart – “bok om hälsosamt liv”.

Vilket stadium vi än befinner oss i just nu, med tiden, kommer vi att möta den dag då ridån går ner.
Skatt kärlek till din familj, kärlek till din make, kärlek till dina vänner…
Behandla dig själv väl. Vårda andra.
När vi blir äldre, och därmed klokare, inser vi långsamt att bära en $ 300 eller $ 30 klocka – båda säger samma tid…

Oavsett om vi bär en $ 300 eller $ 30 plånbok / handväska – summan av pengar inuti är densamma.
Oavsett om vi kör en $ 150,000 bil eller en $ 30,000 bil, vägen och avståndet är samma, och vi kommer till samma destination.
Oavsett om vi dricker en flaska på 300 dollar eller $ 10 vin – baksmällan är detsamma.
Oavsett om huset vi bor i är 300 kvadratfot eller 3000 kvadratfot – är ensamhet densamma.
Du kommer att inse att din sanna inre lycka inte kommer från de materiella sakerna i denna värld.
Oavsett om du flyger första eller ekonomiklass, om planet går ner – går du ner med det…

Därför.. jag hoppas att du inser, när du har kompisar, kompisar, och gamla vänner, bröder och systrar, som du chattar med, skrattar med, pratar med, har sjungit låtar med, pratar om nord-syd-öst-väst eller Himmel och jord, det är sann lycka!!

Fem obestridliga fakta om livet:

1. utbilda inte dina barn för att bli rika. Utbilda dem för att vara lyckliga. Så när de växer upp vet de värdet av saker, inte priset.
2. bäst tilldelade ord i london… ” ät din mat som din medicin. Annars måste du äta medicin som din mat.”
3. den som älskar dig kommer aldrig att lämna dig för en annan för även om det finns 100 skäl att ge upp han eller så hittar hon en anledning att hålla i sig.
4. det är stor skillnad mellan en människa och att vara människa.
Det är bara ett fåtal som förstår det.

5. du är älskad när du är född. Du kommer att bli älskad när du dör. Däremellan måste man klara sig!
Obs! om du bara vill gå fort, gå ensam! Men om du vill gå långt, gå tillsammans!

Sex bästa läkare i världen
1. solljus
2. vila
3. motion
4. diet
5. självförtroende
6. vänner

Bevara dem i alla skeden av livet och njut av ett hälsosamt liv.

Tilläggas ska av dessa inspirerande ord att Steve var miljardär och att de flesta står INTE inför valet att behöva välja mellan en materiell pryl eller livet,  Självklart tror jag att majoriteten av oss skulle utan att ens behöva fundera på det välja att få leva framför den där väskan eller klocka som man kanske velat köpa.

Påminnas ska man också att Steve fick med stor sannolikhet den allra bästa vården man kan få tack vore sina pengar. Att pengar dock inte hjälpte är här ett faktum men de kan vara ett medel för att öka sina chanser till överlevnad eller om inte annat till en bättre vård överhuvudtaget.

Orden är dock självklart inspirerande även om de utgår från en man som var sjuk och såg livet och det materiella från det perspektivet samtidigt som han hade ägnat hela sitt liv åt sitt jobb på bekostnad av att leva livet även utanför kontoret. Alltid trevligt att läsa och bli inspirerade men skulle någon ställa mig inför valet att flyga första klass eller ekonomiklass (om det inte kostar mig mer) så är valet givet för mig. Sätter jag mig på det planet gör jag det inte med tanken att jag/det ska störta för då hade jag stannat hemma.

Vill du lyssna på en av de absolut B Ä S T A  talen jag har hört så är det just Steve som står för den MEN jag har även lärt mig att även i den finns en osanning “ibland räcker det inte med att tro på något och kämpa för det, ibland ska man helt enkelt släppa taget” =) men lyssna HÄR och bli inspirerad för man behöver inte “köpa allt” i det som sägs, ibland räcker det med att suga åt sig av resten.

Att lyssna är viktigt men även förmågan att inte tro på allt som sägs. Alla blir inte lika “ekonomisk framgångsrika” bara för att de har en sådan tro på sin verksamhet, believe me =)

Jag är trots allt den som gick till en bokaffär för många år sedan för att köpa “Munken som sålde sin Ferrari” (vars tankar går lite i Steves sista ord andan) men frågade till killen bakom kassan om de hade en bok som heter “Munken som köpte sig en Ferrari”. Han skrattade och sa att jag precis hade vänt på hela filosofin i den vilket jag ställde mig lite tveksam till då jag påpekade att “ja, munken kanske sålde den i boken men författaren som blivit miljonär på den köpte den av honom”

11 thoughts on “Tänkvärt: Steve Jobs sista ord.

 1. Så sant, och lite som du skriver, om man aldrig haft pengar så är det viktigt med pengar, det är bara den som har pengar som kan säga att pengar inte betyder något.
  Kram på dig

  1. Inför vissa val så är det självklart att det ytliga och materiella är totalt oviktig men när valet om liv och/eller död inte finns så är det lika självklart att en trygg ekonomi kan köpa trygghet, upplevelser och möjligheter. Kram på dig med …

 2. Förstår din poäng och vart du vill komma, men av många däribland närstående familj, särskilt dottern, var han en oempatisk kall psykopat.

  Googla Steve Jobs så märker du hur hatad han var just för sättet han behandlade anställda, kollegor.

  1. Ja, Sus har läst detta om honom och kanske därför att han ångrar sig och ville förmedla de orden … Det vet nog bara han själv vad hans primära syfte var men en del sanning ligger bakom de oavsett hur han var som person. Hade nog inte velat ha honom som pappa eller chef av det jag har läst men säkert en inspirerande människa på andra sätt…

 3. Hej Michela! Tack för ett mycket bra inlägg! Har lagt till dig som kontakt på LinkedIn, följer dig gärna! // Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *