Att ha bestämt sig för en helg i Wien …

En gång testade man en kontrollgrupp av människor genom att säga till de att de hade vunnit en middag för två på en finare restaurang. De fick dock välja att njuta av middagen samma dag, att äta den inom veckan eller inom två veckor.

Majoriteten valde inom 2 veckor trots att valet medför en ökad risk för att den kanske inte ”blir av”. Anledningen till valet är dock den mysiga känslan om att ha något att se fram emot, att få suga på karamellen i väntan, att planera vad man kanske ska ha på sig just den kvällen eller vad man nu kan tänka sig ha för tankar.

Idag har jag och en vän bestämt att vi ska åka till Wien i slutet på november. Valen stod mellan Wien och NY (då Andrea Bocelli har en konsert där) men jag valde ändå Wien då Nicole, Saga, Ann-Louise och jag har kanske tankarna att åka dit nästa år och av den enkla anledningen att jag aldrig har varit i Wien som har i år utsetts till världens bästa stad att bo i enligt The Economicts lista, där Wien har nu alltså petat ner Melborne från tronen.

Det finns mycket att uppleva och se i denna stad som därför lockar mig lite extra och ett självklart besök är för mig Freuds museum där han faktiskt bodde och studerade människans psyke.

Jag gillar att utforska städer vilket kanske är en nackdel för den som följer med och som är mer intresserad av annat än muséer, slott och Mozart konserter  =)

Har du varit i Wien, tipsa gärna. Vi ska vara där ”bara” i 3 dagar men vi får plocka ut de godbitarna som lockar mest för självklart ska man även sitta på någon anrik kafé och bara titta på människor ..

Tipsa gärna som sagt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *