Introduktionsdag för oss alla nyanställda …

De flesta skulle nog sukta över att behöva pendla i ca 45-50 min till sitt jobb. Själv tycker, så länge det är ljust när jag åker (så att jag ser) att detta ska bli lite av en avkoppling för min del.

Att sitta i bilen med lite musik, kaffe och bara få samla ihop mina tankar (och de är många kan jag lova) under sträckan Borås och Lerum där jag har fått en halvtidstjänst som gymnasielärare i italienska kommer nog ett tag framöver att vara tom. något roligt till skillnad från att gå fram och tillbaka de där 300-400 m till butiken som jag har gjort i 8 år. Nyhetens behag troligtvis …

Att jag ska undervisa i just italienska och inte i psykologi (som jag också har behörighet att göra men skulle kräva att jag satte mig mer i vad som ingår i kursplanen) är verkligen det bästa för min del då jag undervisade i italienska i 6 år, kan den pedagogiken bra i mitt eget tyckande och så är det trots allt mitt modersmål jag ska lära ut så ett ämne som jag känner mig definitivt trygg i att undervisa i vilket även innebär att jag kan övriga dagar fokusera på mina egna studier på Universitetet.

Jag ska som många av er redan vet både vara gymnasielärare 2 dagar i veckan och universitetsstuderande resten av tiden. Framför och bakom katedern, kontraster och nyttiga sådana.

Idag hade vi en introduktionsdag för oss nyanställda mellan 11-14 så en skön och mjuk start för att få lite information, nycklar, datorer, träffa hela skolledningen och så en god och trevlig gemensam lunch för att sitta och prata med några av de nya kollegor i en trevlig och avslappnad miljö.

Här njöt vi av lunchen och även om en lunch med kollegor är något ”normalt” för de flesta av er så har jag i många år aldrig haft en vanlig lunch då jag varit själv i butiken. Att få därför sitta och äta med kollegor är för mig en lyx. Ibland är det viktigt att tänka på att det som kanske är vardag för någon är en lyx för någon annan….

Jag valde en varm och mumsig soppa bland de tre olika rätter som fanns på lunchmenyn.

Astrid, den rektor som är ansvarig för det programmet som italienska går under ger ett sådant trevligt intryck att bara mötet med henne första gången innan sommaren gjorde att jag ville tacka direkt ja till jobbet och de kollegor/lärare jag satt bredvid under dagens möte verkade alla så otroligt trevliga så jag nyper mig lite på armen och känner mig glad över att ha fått möjlighet att börja jobba där.

Imorgon är det en heldag med möten som väntar och då är all personal på ca 150 lärare på plats (från att ha varit själv till att ha 150 kollegor, vilken chock! =) Har även fått se mitt arbetsrum som jag ska bland annat dela med en av de trevliga nyanställda lärare jag fick träffa idag. Längtar att pimpa upp lite mitt skrivbord =)

Dator, nycklar och namnbricka fick vi ta emot idag så nu är jag en i gänget och det är en skön känsla för mig som har känt mig väldigt ensam på jobbet.

Kände mig så glad när jag satte mig i bilen och åkte hem. Svårt kanske att förstå men är så glad att lämna allt det som butiken har inneburit psykiskt och fysiskt för mig även om det kanske kommer att dröja en månad innan någon annan tar över lokalen.

Att jag fick tjänsten i Lerum är kanske också ett litet tecken om att jag ska och vill mot Göteborg, om inte annat på deltid. Kanske inte det bästa att undervisa i en gymnasieskola där min dotters vänner går på så även om jag inte är av åsikten att allt har en mening så medför detta kanske just det.

Väl hemma kom delar av den litteraturen för en av kurserna jag ska plugga. Det är två universitetskurser jag ska läsa: kriminologi och psykologi och beslutsfattande så mycket litteratur att läsa och denna är bara en del av en av kurserna.

Nu ska jag fixa lite här hemma och sedan ska jag plugga inför den tenta i rättspsykologi som jag skulle ha gjort i våras men som aldrig blev av.

Att nu försöka koncentrera mig på en uppgift i taget är en bedrift i sig men med lite kaffe och den positiva energin jag fick idag blir det nog en trevlig kick inför kvällens studier. Ingen Netflix nu, Castellari ska plugga …

Gillar detta citat så avslutar inlägget med just dessa ord <3

Att försöka ta tillbaka kontrollen över sitt liv, inte alltid det lättaste när omständigheter, det förflutna och en massa annat sänker ner en men jag tror på orden och jobbar för att de ska besannas. I Will be back <3

12 thoughts on “Introduktionsdag för oss alla nyanställda …

 1. Härligt med nya utmaningar i livet men utmaningen för dig är väl att byta livsstil och göra andra saker i livet men jag önskar dig verkligen lycka till och visst är det kul med kollegor i alla fall en del haha … Lerum där köpte jag en jakthund, drever, för många år sedan … må så gott med allt …

  G

  1. Tack George, vet att du verkligen menar det och vill väl då du har följt mig länge här och har förstått att allt har inte alltid varit lätt även det jag inte skriver om =)

 2. Riktigt tufft och modigt av dig att våga ändra ditt arbetsliv så radikalt! Önskar dig all lycka till, det kommer att gå bra! ”If there is a will, there is a way”

 3. Hej

  Vad skoj att dagen D är nu här. Förstår skillnaden med att ha arbetskamrater och inte haft och de där med lunchkamrater. Ett nytt kapitel i ditt liv det ska bli spännande att få fortsätta läsa bloggen hur det går. Lycka till med tentan
  Jag har semester än, jag kom tillbaka till Stockholm igår från vart i Småland. Idag blir de ompyssla av skönhetsdag
  Kram

 4. Spännande! Är exakt de böckerna jag hade i sociologi ?

  Är nyfiken på vad dessa kurser i kriminologi och psykologi egentligen ska leda till? Ska du undervisa i dessa ämnen senare är det tänkt?

  1. Har själv läst A och B kursen i sociologi så kriminologi verkar innehålla en del sociologi till skillnad från rättspsykologi … Jag är beteendevetare så dessa kurser kan leda till att man jobbar inom psykiatrin, som utredare eller med förhör hos polisen som anställer numera även civila som har en annan utbildning än den som ingår i polishögskolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *