Matilde 8 år!!!

Att åren går märker vi som de flesta av oss vet framförallt genom att se barnen växa och imorgon blir min syskondotter Matilde hela 8 år vilket känns verkligen otroligt. Minns glädjen när min syster frågade mig om jag ville vara gudmor till henne vilket jag självklart svarade ja till utan någon som helst tvekan men som någon av er redan tagit del av (om ni följt länge bloggen) så ringde hon mig upp några dagar innan jag skulle åka ner till Bologna för att närvara på dopet.

Det samtalet glömmer jag aldrig då hon allvarligt sa per telefon att ”Michela, vi har ett problem” för att fortsätta med att ”Den katolska kyrkan kräver att en svensk präst intygar att du lever efter den katolska tron i Sverige”!

Förstod hennes oron då hon är medveten om att storasyster (jag) kanske inte alltid lever upp till de där 10 budorden och har en kanske mer liberal tänk än vad den katolska kyrkan kräver av sina anhängare (åtminstone hade).

Jag gjorde som man numera gör, jag googlade =)

Fick dock ingen träff då för ca 7 1/2 år sedan sa tog fram telefonkatalogen (ja, då hade vi det) och ringde upp prästen till en av kyrkorna som finns här i Borås.

Då jag jobbade och hade inte ens möjligheten att åka till honom för att få det där intyget påskrivet på italienska kom denna vänlige man till mig och skrev på utan att ställa några specifika frågor. Han förstod läget och tyckte nog att jag skulle få vara gudmor till min egna systerdotter vilket jag är så tacksam för.

Första pussen från Nicole <3

Bilden nedan är istället tagen 5 år senare i Riccione …

Denna tjej har ett hjärta av guld. Hon har stor respekt för alla, älskar djur och så är hon sådär kontaktsökande på det sättet att sist när jag var nere för att överraska min syster som fyllde 40 så kunde hon bara lägga sig och klappa mig trots att vi inte ses så ofta. Jag smälte av tacksamhet och stolthet för att hon kände sig direkt trygg med mig och visade så tydligt att hon var så glad att ha med mig om så även för bara ett par dagar.

GRATTIS MATILDE eller rättare sagt AUGURI DI BUON COMPLEANNO MATILDE dalla tua zia che TI AMA IMMENSAMENTE <3

Om 45 min. blir hon 8 år …

Ser så fram emot en Påskvecka i Marbella tillsammans med vår lilla famiglia så att vi kan skämma bort varandra genom gemensam tid.

Un bacio dalla zia Michela Maty <3

2 thoughts on “Matilde 8 år!!!

  1. Ay que bebe tan linda! Jag och Melissa var med barn samtidigt! Min yngsta son Edward fyllde 8 år i juli!

    Besos,

    Nora xoxo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *