Att göra en dermal anchor …

Det var nog 5 år sedan jag testade att göra en dermal anchor på min första tatuering, den med Nicoles namn men vid de två första tillfällen så stötte min kropp ifrån de så fort jag fick en influensa.

Nu sådär 5 år senare tänkte jag se om det verkligen är så att ”tredje gången gilt” är sann.

Med vad är en dermal anchor? Då jag la ut på min insta story en liten sekvens på medan Qia gjorde det på mig så har frågor inkommit och lika bra att besvara den frågan här så att de som är nyfikna kan läsa detta inlägg.

Dermal anchor betyder egentligen hudankare och är i själva verket ett smycke som sätts in i huden. Placeringen kan mer eller mindre utföras var du vill på din kropp. Själva smycket är en liten platta på några få mm och för att den ska sättas fast så har man en ankar ner i huden.

Själv valde jag en glittrig sten som påminner om en diamant men flera varianter på smycken finns att välja mellan.

Då jag hade gjort det tidigare så hade jag lite ”gammal vävnad” som Qia tog loss i samband med att hon gjorde själva hålet i huden innan hon stack ner smycket med plattan under huden.

Jag ska inte påstå att det inte känns något men jag har en rätt så hög smärtgräns och då jag ändå kunde filma samtidigt så kan man redan av det förstå att det var ingen skräckupplevelse för min del =)

Tog bort ena plåstret för att visa hur det ser ut men tänk på att huden inte har läkt och är fortfarande lite blodig.

Lovar att visa bild på hur det blev om några dagar när huden har läkt lite och jag får ta bort plåstren.

Jag gjorde mina idag som då hos Qia på Studio Pistolero här i vår småstad då hon är noggrann och jobbat själv inom sjukvården så hon har koll på läget helt enkelt.

Nu håller jag tummarna för att inte någon influensa stötter bort de för personligen tycker jag att de är en annorlunda och snygg smycke till skillnad från piercing som jag aldrig skulle göra =)

Googlar du så kan du se hur det görs på youtube eller så tittar du in på min insta story @michelacastellari

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *