Denna kurs ska jag plugga till hösten …

Imorgon är det sista heldagen här på Cypern och nu känner jag en viss längtan efter att få komma hem och igång med allt som väntar efter att ha fått njuta av en riktig skön och avkopplande vecka tillsammans med underbara Ann-Louise och Saga.

Idag var vi alla lite mätta på solen så vid 16 tiden gick vi upp till våra respektive rum.

Har passat på att anmäla mig till en tenta i rättspsykologi som jag ska skriva i slutet av augusti (och därför hinna plugga till den), samtidigt som jag även har bestämt mig (tror jag) för vilka kurser jag ska plugga till hösten.

Rättspsykologin har jag kvar sista delkursen på som jag måste självklart göra färdigt och då jag har fått en halvtidstjänst som gymnasielärare kan jag inte plugga universitetskurser med lektioner på dagtid. Har därför med stor sannolikhet (kan fortfarande ändra mig) valt kursen ”psykologi med inriktning beslutsfattande”  som går på Göteborgs universitet och vars lektioner är på kvällstid vilket passar mitt schema som bäst.

Kursen består i två olika delmoment:

  1. Individuellt beslutsfattande (Individual decision making), 7,5 hpDelkursen behandlar olika teorier om hur människor bedömer risk och osäkerhet och fattar beslut. Faktorer som hur beslutsmiljö, känslor och värderingar påverkar bedömningar och beslutsfattande diskuteras. Subjektivt välbefinnande är ytterligare en aspekt som berörs.
  2. Beslutsfattande med sociala konsekvenser (Interdependent decision making), 7,5 hp Delkursen behandlar teorier som har konsekvenser både för den enskilda individen och för andra människor som beslutsfattande vid förhandlingar, gruppbeslut och i olika intressekonflikter.

Det låter rätt så intressant eller hur? Och framförallt en kurs  man kan ha nytta av både på och utanför jobbet …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *