När resväskan inte anländer …

Idag klockan 04 var vi på flygplatsen för att mötas av en något virrig/trött dam bakom incheckningsdisken men så gjorde hon ett misstag som jag inte riktigt förstår hon kunde få till. Hon checkade in Nicoles resväska i den kompisens namn som aldrig åkte med då hon blev dålig samma dag.

När vi sedan satt på flygplanet i väntan på att åka säger kaptenen att de måste ta ut en resväska då en person vars bagage är incheckad inte dykt upp vilket då innebär att de måste lasta av allt för att få ut just den. Av någon märklig anledning tittar Nicole på sin lapp och ser just då att kompisens namn står på den och direkt förstår vi att något måste ha gått väldigt galet till.

Jag går fram och visar att anledningen till allt kan vara just den upptäckta felet men de tittar på mig och påstår att det är en man som inte dykt upp. Trots orden kände vi oss oroliga och visst blev det just som vi befarade (och ingen lyssnade på oss), Nicoles väska var den som hade tagits bort då den hade inte checkats in på hennes egna namn men på kompisen vars biljett borde inte ens ha varit möjligt att checka in på då hennes föräldrar hade ringt och berättat om att hon blev sjuk samma dag.

I vanliga fall så hade man suckat och väntat in den men just denna gång ska vi iväg på nästa semester redan på söndag tidig morgon och ni som har tonåringar vet kanske hur viktigt det där med bagage är. Där finns hennes dyra sneakers som hon har köpt med sin första lön, hennes nya sminkväska och alla bikinin och sommarkläder som har inhandlats innan Marbella resan och som skulle med även på nästa semester.

Har nu suttit i telefonkö i snart en timma och ingen svarar ännu. Suck …

Känns sådär kul att behöva gå och köpa nya kläder/bikini för att någon på flygplatsen i Marbella har checkat in Nicoles väska på en person som inte ens fanns med på flyget och för att ingen lyssnade och noggrant kollade upp vad vi sa när vi upptäckte detta.

Håll tummar och tår för att väskan kommer imorgon så att jag får åka iväg med en gladare dotter …

Någon som vet hur försäkringar täcker om jag annars imorgon måste gå och handla nya bikini och annat till henne? Väntar på att någon på SAS ska svara men imorgon får jag annars även ringa min egna försäkringsbolag? Är så okunnig när det gäller sådant här men gissar att jag får med mig nya kunskaper nu inom detta.

Bara någon svarar och ger mig lite information om var resväskan kan tänkas anlända …

Nu snart 2 timmar har gått och ingen svarar, när ska jag ge upp?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *