Almenäs, hundutställning och La Copita …

Morgon här hemma denna söndag startade med att jag gick och handlade lite medan Nicole, Linn och Mikkan låg kvar och sov eller vilade för att sedan se Nicole och Linn gå till kompisens Tilda konfirmation i kyrkan med firande i deras fina hem efter det. Två ”taggade” kompisar som ska fira sin kompis …

Mikkan och jag åkte istället först till Ellagården men då de hade bara brunch där åkte vi istället till Almenäs där jag tog en kaffe och Mikkan en glass. Vi blev dock inte långvariga då det blåste lite väl bra där vid sjön.

Hästsvans för min del för imorgon ska jag fixa utväxten och välja en mjukare blond beige nyans då det blev lite för gult sist.

Ska trots allt på semester på fredag så dags för en liten uppfräschning och kanske göra något nytt med håret?

Gillar du mina solglasögon kommer de från exklusiva märket Linda Farrow.

Då jag visste och såg att den nationella hundutställning gick på Ryda Sportfält (på vägen från Almenäs till stan) stannade vi en stund även där för att se alla hundintresserade människor kamma och visa upp sina hundar med hoppet på den där segern eller band som ger hunden en viss titel.

Det ”nya” (länge sedan jag var på en utställning) är att transportera de mindre hundraserna i någon slags barnvagn vilket såg både lite roligt men även praktiskt om man har några stycken.

Att ställa ut vissa raser verkar kräva lite extra jobb och tålamod av både ägare och hund …

Det är en rätt så speciell värld och när jag ställde ut min lilla Papillon som jag hade för typ 24 år sedan så gick jag och köpte både tält och allt som gjorde mig till en riktig utställare trots att jag sedan var kanske var med vid bara 2-3 tillfällen och hade då inte ens med mig det där tältet jag hade ”investerat” i.

Denna stack lite ut bland de gröna som är den vanligaste färgen då Svenska Kennelklubben har grönt som sin färg.

De raser vi själva var kanske mest intresserade av visades troligtvis upp igår eller tidigare under dagen men glad för deras skull att årets hundutställning präglades av vackert sommarväder något som inte riktigt hör till vanligheterna vid detta tillfälle och synen av blöta pudlar som tidigare har kammats och fixats i flera timmar blir lite en parodi av det hela.

Att inte vara favoritraser var där med kanske någon valpkull gjorde att ingen av oss kom åtminstone hem med en söt liten valp vilket jag är tacksam för då efter Knut och med en framtid som jag inte riktigt vet hur den ser ut vill jag inte känna mig bunden. Det räcker med lilla Molly just nu i mitt liv <3

Från hundar till sangria och två tapasrätter var på La Copita.

Vår bladning mellan frukost/lunch och middag =)

Nu har min fina väninna Mikkan åkt hem efter två mysiga dagar här hos mig i Borås <3 Tack för att du tog dig hit min vän …

Och nu som många andra sitter jag och tittar på VM matchen mellan Danmark och Kroatien där var sitt mål gjordes inom loppet av 4 minuter =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *