En utflykt vars tema kändes lite ”tillbaka i tiden” …

Idag har jag och en vän gjort sådana utflykter som man som tonåring fann otroligt tråkiga men som jag idag älskar.

För att inte vara hemma denna vackra dag bestämde vi oss för att åka till kafé staden Alingsås men på vägen såg vi en skylt som lockade oss och som tog oss till vedugnsbageriet Brobacken

Jag gillar sådana här ställen som kanske mestadels lockar en ännu äldre generation än min men det är något genuint över sådana mysiga plats som drivs av passion.

Kvinnan som stod där höll på att baka men även en gårdsbutik fanns så vi var bara ”tvungna” att handla med oss lite kaffebröd, deras päronkaka är visst väldigt känd och ligger nu i min frys men även lite annat fick följa med oss till

 

Här bakar hon medan maken var idag ute och sålde på marknader.

De samarbetar även med en gård och därför kunde vi köpa närproducerade hamburgare som vi åt till lunch. Nicole var skeptisk då det var inte MD men hon höll minen och medgav att hon tyckte att det var riktigt mumsigt.

Ringer man innan så kan de även fixa fika till en för denna gång nöjde vi oss med lite shopping i gårdsbutiken och att få titta in på ett ställe som drivs av två personer som lämnade centrala Göteborg för en helt annan typ av tillvaro.

Från detta mysiga ställe till Nygrens Kafé inne på innegården vid Balders Hage där vi njöt av en liten sen frukost.

Nicole tycker att det är lite pensionärsvarning på den typen av utflykter jag gillar men jag bara njuter av sådana ställen och möten med människor som satsar helhjärtat på något de brinner och även om det kanske inte alltid var bättre förr så känns det åtminstone att vissa saker var det.

Denna butik besökte jag nästan varje år sedan jag var liten och var på semester i Sverige.

När jag såg denna för att göra små plättar kunde jag inte annat än att tänka på min mormor som hade en likadan och gjorde små plättar till mig och min syster. Den fick följa med hem till Borås tillsammans med en present till min mamma som samlar på grodor.

Nicole är nu på jobbet, hennes sista pass innan hon ska mer eller mindre njuta av Varberg, Marbella och Cypern under hela juli månad. Själv ska jag sätta mig och titta på Sverige spela för bara att säga FORZA SVEZIA  och hålla tummarna för att att de går vidare i denna VM.

 

6 thoughts on “En utflykt vars tema kändes lite ”tillbaka i tiden” …

 1. Hej

  Vilket mysigt ställe du var och besökte, förstår att du återkommer dit. En sådan liknande plättpanna har jag, som jag steker bananplättar så gott

  En fråga jag beställde en dress den 17 juni, på rea den har inte kommit än, kanske fanns de inga kvar, har du någon koll på detta

  Kram

  1. Hej Nettan,
   den skickades igår så du borde få den i veckan, maila mig annars och hoppas du blir nöjd med den fina klänningen från Fira. Kram till dig…

  2. Hej

   Ok, Tack för snabbt svar. Då kommer den säkert, ja det kommer jag bli ,den är så fin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *