Att ha fått jobb och möjlighet att plugga vidare …

I veckan fick jag reda att jag har fått 1 av de 2 jobben jag hade sökt som gymnasielärare vilket känns fantastiskt roligt och spännande då det var trots allt ca 14 år sedan jag jobbade som det senast. Känner dock att det ligger lite i ryggmärgen det där och att efter bara en månad kommer jag att känna mig både hemma och trygg i yrket.

Var på anställningsintervju i början på veckan och så fort jag kom in innanför dörrarna på denna gymnasieskola som kommer att bli min nya arbetsplats kände jag en lugn svepa över mig samtidigt som den otroligt trevliga rektorn gjorde att helhetsintrycket kändes bara positiv. 

Att få jobba halvtid med ett yrke jag känner till, har utbildning till och har jobbat tidigare som ger mig även möjligheten att plugga vidare inom de ämnen som jag dras till då jag även är utbildad beteendevetare med en filosofie kandidatexamen i psykologi.

När jag sökte till olika universitetskurser inför kommande hösttermin sökte jag olika sådana där dock alla är förknippade med psykologin, kurser som går både på heltid och halvtid med närvaroplikt i skolan samt heltid och halvtid på distans för att när det är dags att tacka ja fundera lite vilken kurs som är bäst att läsa när jag jobbar halvtid.

Har nämligen sökt kurser i allt från kriminologi, samtalsmetodik, juridik, familjepsykologi, rättssociologi samtidigt som jag även måste läsa färdigt den sista delen i rättspsykologi, den delen som gick precis när Knut gick bort, fick magsjuka, startade utförsäljningen i butiken och en massa andra saker som påverkade mig så att jag både missade obligatoriska seminarium och tentor. Den delen får jag läsa i november/december men de elever som kommer att läsa kursen till hösten för självklart ska jag ta alla poängen i en av de mest fantastiska kurser jag har läst.

OM jag ska bo kvar i Sverige tror jag att mitt mål är att jobba inom rättspsykiatrin eller polisen som förhörsledare eller civil utredare eller så kommer jag på något annat när jag är där om jag inte förblir gymnasieläre. Egentligen vet jag fortfarande inte vad jag kommer att bli eller vill bli men har insett att det gör inget.

Nu har jag nämligen den stora möjligheten att få jobba inom skolan med gymnasieelever (är nämligen inte den som skulle kunna jobba med mindre barn) på en skola som gav mig en skön känsla samtidigt som jag får plugga.

Att både få vara lärare och elev, bara det är hur fantastisk som helst för jag älskar böcker, pennor och block trots att de mesta använder datorer. Jag är lite old fashion för doften av nya böcker och känslan att skriva i en ny block är för mig oslagbar.

Mitt nya jobb börjar runt 20/8 och vilken kurs jag kommer att läsa får jag bestämma mig för i juli då valen ska göras.

En spännande höst väntar och jag är otrolig tacksam för detta för lägger mig väldigt mycket bakom som har bara tagit min energi och väljer nu att blicka framåt för att bygga upp mig själv igen <3

20 thoughts on “Att ha fått jobb och möjlighet att plugga vidare …

  1. Jag är utbildad till gymnasielärare i italienska och psykologi men tror att min legitimation kan innefatta även sociologi men tjänsten på halvtid handlar om italienska.

  1. Tack snälla!!! Känner att ett år nu som gymnasielärare på halvtid och pluggande är precis vad jag behöver för att komma tillbaka mentalt och fysiskt också för all del =)

  1. Vet inte om jag är så grym då det har varit och är en bergochdalbana men försöker och just nu känner jag att det kommer att bli bra … Tack för omtanken snälla!

 1. Såååå roligt! Alltid härligt när man spänner bågen och utvecklas, får nya intryck och lärarjobbet är så viktigt och roligt jobb.
  Du kommer göra ett toppenjobb med ungdomarna – du har så fin utstrålning.
  Lycka till med plugg och jobb ❤️

  1. Den där bågen hoppas jag håller och träffar rätt nu =)
   Tack för tron och ska självklart göra mitt bästa i yrket som gymnasielärare men även som fortsatt student så att jag får ytterligare kunskaper i de områden som jag finner intressanta. Kram!

 2. Grattis till jobbet!
  Har du sett att de söker lärare i italienska till Bäckäng? Han som undervisade förra läsåret har slutat.
  Mvh
  Eva

  1. Tack!!!
   Två fd. kollegor tipsade mig om detta så har skickat en ansökan även dit så får vi se om de hör av sig och hur jag bestämmer mig isf. =)
   Tack snälla för att även du tipsade om det!

 3. Grattis, va kul ? Skall bli spännande att höra vad du bestämmer dig för. Skönt att höra att inte alla vet vad de vill bli när de blir stora ?

  1. Det som man trodde man redan visste som liten har visat sig bli/vara en mycket mer komplicerad fråga =) Vi får se helt enkelt men tycker att möjligheten att få jobba och plugga är för min del den bästa kombinationen just nu för att kanske en dag öka mina chanser till vissa jobb eller så blir jag cowboy i Montana som jag alltid har velat =)

 4. Lycka till:) Jag går ungefär samma väg som du och är i samma ålder:)

  Stänger du butiken helt nu?

  1. Ja, att ha en butik med allt vad det innebär ska innebära en vinst, om inte så ska man stänga för det är mycket tid man lägger ner om man står där själv och så har jag ärligt tröttnat på det, behöver lite stimulans nu =) Vad hade du för butik och var om jag får fråga? Många som lägger ner har jag hört från leverantörer… Lycka till själv med de nya utmaningar som väntar …

 5. Stort o varmt grattis, du är verkligen duktig! Lycka till i ditt nya liv!
  Varm kram från Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *