Att aldrig glömma om att det handlar om en sport med vinster och förluster …

Jag tittar på fotboll endast när det är stora turneringar som EM och VM för annars är jag totalt ointresserad av sporten. Tycker nämligen att alla spelarna har råd att köpa sin egen boll istället för att springa efter samma =)

Trots att Italien inte är med i VM 2018 så har jag självklart tittat på gårdagens match mellan Sverige & Tyskland där, som vi alla vet, Tyskland vann under de sista 20 sek. på den förlängda tiden. Otroligt onödigt men det är ibland de där små marginalerna som avgör vinnarna från förlorarna och Tyskland var enligt mig värda sin vinst.

Det som jag dock definitivt inte förstår är vad en av den svenska landslagsspelaren, Jimmy Durmaz, har fått utstå i form av offentliga kränkningar och hot på sina sociala medier kanaler. Läs bland annat HÄR.

 

Jag är inte insatt alls i vad spelarna heter eller hur duktiga de är men något jag lätt kan räkna ut är att Durmaz inte skulle ha blivit vald till att spela för landslaget om han inte hade ansetts vara kvalificerad till det, om han inte hade varit tillräckligt duktig för att platsa i det landslag som självklart har som mål att vinna.

Något annat jag lätt kan räkna ut är att denna spelare svettas och krigar mer för Sverige än alla de andra som sitter bekväma i sina soffor och kanske tar en öl till matchen medan de tar sig friheten att låta som fotbollsexperter trots att de aldrig skulle platsa i laget och trots att de ens troligtvis skulle kanske kunna göra de uppoffringar som en spelare på denna nivå måste göra för laget, förvisso sitt jobb men ett jobb som kräver både psykisk och fysisk styrka redan som det är.

Att göra Durmaz till en syndabock för förlusten och att göra det genom hat och hot är något som får mig att må illa för de människor som tar sig friheten att uttala sin rasism och vrede endast pga. en boll.

Låt oss inte glömma att det handlar om en sport, en boll och klarar man inte att se förluster så ska man nog helt enkelt spela patient istället.

 

 

6 thoughts on “Att aldrig glömma om att det handlar om en sport med vinster och förluster …

 1. Mycket bra inlägg Michela! Jag håller fullständigt med dig. Hur är man skapt om man låter sitt fotbollsintresse gå så över styr? Men med tanke på att var femte väljare kan tänka dig att rösta på SD så kanske det inte är så överraskande när allt kommer omkring…..Så sorgligt!

  1. Blir mörkrädd för hur någon kan uttrycka sig rasistisk och hatisk not någon som gör sitt bästa i att representera Sverige i en sport. När det gäller SD tror jag att anledningen till att så många verkar vilja rösta på de är att övriga partier inte vågar prata om invandringspolitiken, ett ämne som man måste prata om utan att för den saken skull anklagas för rasism. Dags för övriga partier att vakna och våga diskutera den ”rädslan” som gör att många svenskar dras till ett parti som SD för det vore skrämmande och sorgligt om de vann valet…

 2. Håller inte riktigt med dig om att det bara är SD sim pratar om invandringen, tycker att väldigt många partier som har denna fråga på sin agenda! Men det som saknas är kreativa idéer kring integration och förebyggande åtgärder så att inte så många hamnar i utanförskap.
  För övrigt önskar jag dig lycka till med studierna och grattis till jobbet, det gjorde du bra!

  1. Får nog lyssna lite mer på vad de olika partierna säger om ämnet helt enkelt men oavsett får vi hoppas på att de kreativa idéerna kring integrationen inte låter sig vänta allt för länge så att var femte väljare kanske kan känna att det finns bättre alternativ och tänka om. Tack snälla, ibland hade jag velat backa tillbaka de sista 8 åren men då detta inte riktigt är en möjlighet får jag helt enkelt göra det bästa av situationen nu och trösta mig med att även om jag kanske inte ser det idag så har åren åtminstone varit en lärdom på andra plan (ska bara komma på vilka plan =)

 3. Försöker själv leva efter devisen att man aldrig ska ångra något, utan bara se framåt! Helt enkelt ha en större framruta än backspegel!
  Lycka till, och ha en skön sommar med allt du ska göra!

  1. Att ångra ger inte saken enklare då man kan dessvärre inte göra om det som redan är gjort så rätt inställning har du och ska försöka skaffa mig en stor framruta inför framtiden för det behöver jag allt =)
   Tack snälla och detsamma till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *