En lugn och mysig midsommarfirande …

Som jag skrev i tidigare inlägg skulle jag som igår åkt till Stockholm över natten men efter en vecka på bortaplan och jobb så kände jag att jag inte riktigt orkade. Har ju trots allt knappast varit hemma på 7 dagar så blev så glad när Ann-Louise och hennes väninna Christine frågade om jag ville ansluta mig till lite midsommarfirande.

Perfekt för mig då Nicole var här i Borås för att fira med en väninna och kunde då vara lite nära även om hennes pappa och extra mamma hade också fixat vuxna människor som kunde vara i närheten om något behövdes.

Vid 12.30 hämtade Ann-Louise, Christine och även Maria (som också anslutit sig likt mig sista dagarna) mig för att åka ut till Hofsnäs som där bjuder på det där traditionella midsommarfirandet som lockar allt från äldre par till barnfamiljer men även som oss 4 kvinnor i medelåldern =)

Många hade med sig picnic och förvisso är hoppet alltid något man ska ha med sig men för min del så såg det lite för kallt ut för att sitta på gräsmattan och njuta av lite plock i kylan. Vi tog en lunch i deras restaurang för att senare i några minuter titta på lite dans runt midsommarstången för att sedan precis när regnet kom ta bilen hem till småstaden.

Till en början hade jag på mig en vit klänning men bytte till jeans och sweater under lunchen, kläder jag hade med mig då jag förstod att det kanske skulle vara kallt …

Maria med sin söta hund.

Det blev inga somriga och fina bilder men här insåg vi att inom ett par minuter skulle det börja regna så Maria tog en snabb selfie på oss innan vi snabbt gick till bilen …

Från Hofsnäs till Christines lägenhet där vi började med lite frisk bubbel för att en timma senare äta lite klassiskt midsommarmat.

Så otroligt trevligt att Christine har tagit sig tiden att fixa detta till oss. Förstod när vi satt och pratade att jag var den enda som inte gillar att laga mat vilket nog har som de påpekades runt bordet med mitt ointresse för mat överlag =)

 

Jordgubbar med gammaldags vaniljglass så var vi så mätta att vi kunde knappast kunde röra på oss.

Under kvällen hade jag kontakt med min dotter så en stor tack till Kamilla, kompisens mamma som körde ut de till några kompisar (ville nämligen INTE att de skulle åka moppe) och skrattade lite för mig själv när jag hade sagt till Nicole att de skulle vara tillbaka till 22 men efter att ha ringt till hennes pappa så ändrade vi till 23 för lite diplomatiskt sa han att ”hon kanske kan vid midsommar vara ute till 23″. Förstod direkt att min 22 tid var alldeles för sträng så fick ändra mig snabbt och inse att hon inte längre är 10 år …

Var dock väldigt nöjd när hon runt 23.30 var hemma så att jag visste var jag hade henne. Bara att vänja mig vid tanken att jag inte kan ha full kontroll 24 h om dygnet men även en skrämmande sådan som jag måste jobba med.

Nu är denna svenska högtidsdag över och många börjar snart sina semestrar och så även jag vilket inte hör till vanligheterna.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *