Sista dagen på Volvo Ocean Race Göteborg …

Efter att ha i onsdags runt 22 välkomnat ca 80 italienare till Göteborg och sett till att de fick sina hotellrum,  lite information men framförallt ett välkomnande till staden sov jag också över på Hotel Clarion Post och var rätt så trött då jag även hade hunnit gå på en anställningsintervju som gymnasielärare utanför Göteborg under dagen.

Hade ett rätt så stort rum och så fanns även badkar så la mig där en stund innan jag hann se ett halvt avsnitt av serien ”Safe” på Netflix innan jag somnade gott.

Vid 7 på morgonen var jag redan vid frukosten för att sitta där med för dagen kollegan Adriana som kan lite italienska då hon bodde där i nästan ett år.

Efter att ha ringt de 2 busschaufförer och guider som skulle följa med oss så kunde vi koppla av och njuta lite till för att kl. 9 åka med vår grupp som blev uppdelad i 2 olika busser för en guidad tur runt staden.

Vi hade en mycket trevlig man som studerat italienska i Italien och en kvinna på 90 år som är född i Florens. Man kunde verkligen inte se att hon var 90 år vilket fick mig att inse att även om jag kanske inte riktigt vet vad jag ska bli när jag blir stor idag i 46 års åldern så är jag kanske ändå bara mitt i livet =)

Kyrkor, fiskekyrkan men framförallt sitta i en bekväm buss och få lyssna på lite historia kring staden.

Vid 11.30 väntade sedan två båtar på oss för att ta oss där starten skulle gå för sista delsträckan på Volvo Ocean Race tävlingen. Att få se starten på denna segeltävlingen som nu pågått sedan november är rätt så coolt och något som många nog hade velat uppleva på så nära håll som vi gjorde.

På den anrika gamla båten fick våra gäster en lunchbuffé och de måste ha varit lite hungriga för jag hann inte ens se att desserten hade kommit in för den tog slut på bara några sekunder.

Jag satt framförallt med 4 italienare och pratade om vänskap, politik, värderingar. Njöt varje sekund av att prata mitt modersmål och med människor som verkligen fick mig att le och som pratade med samma koder som jag är uppvuxen med.

Filmen på starten finns på min insta story @michelacastellari

Nöjda över att regnet höll sig ifrån och den berömda starten fick de sedan några lediga timmar på stan innan det var dags för samling inför kvällens trerättersmiddag och där önskade jag de ”Buon appetito” och åkte hem till Nicole och Molly.

Nu är mina 7 dagar som värdinna över för denna gång och det har varit roligt att få utföra ett sådant varierande jobb, träffa nya människor samt se nya platser som detta uppdrag har inneburit.

Idag är det dags Midsommarafton och hade en resa till Stockholm inplanerat men kände att jag är lite för trött efter dessa dagar för att sätta mig och åka fram och tillbaka till huvudstaden på en dag så ska fira här hemma och på ett otroligt mysigt sätt.

Glad Midsommar så länge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *