Dagens ris handlar om en enda krona …

Som jag skrivit så jobbar jag tom. torsdag med ett event bolag men då man får inte nämna namn och varumärken så känner jag mig lite som någon som jobbar undercover när jag skriver eller lägger ut bilder på sociala medier.

I nästa inlägg får ni se lite vad jag har gjort med en av de grupperna jag har tagit hand om men idag ska jag dela med mig om att en liten ynklig krona (ja 1:-) har gjort mig idag upprörd.

Sitter nämligen på tåget mot kusten och köpte mig en latte på Espresso House här på Borås station.

Tjejen bakom kassan som inte ens sa ”hej” när jag själv hälsade tog emot min beställning för att sedan ge mig tillbaka 55:- av 100:- (latten kostar sjuka 44:-) med orden ”har ingen växel så hoppas det inte gör något att betala 45:-” Det tog några sekunder innan min lilla hjärna hängde med med sedan var jag bara tvungen att uttrycka mitt missnöje ”ursäkta mig men tycker att du ska framföra dina chefer att man låter aldrig kunden betala MER för att NI inte har växel, då avrundar man nedåt eller åtminstone frågar”

Det handlar om bara EN KRONA men principen gjorde mig ruskigt irriterad för självklart skulle hon ha frågat istället för att bara ge mig 55:- tillbaka om jag istället ville betala med kort eller avrundat till 40:- för ärligt hur mycket tjänar inte de på den där latten ändå?

Då jag har hormonspiral har jag ingen aning när jag är i den där PMS fasen som gör att många känner sig extra känsliga och irriterande. Med stor sannolikhet befinner jag mig i den för har inga problem att köpa dyrare produkter men vill INTE att någon ska ta betalt 1:- extra för att de själva inte har växel.

Gick ifrån med orden ”hoppas att du lägger den där kronan i välgörande ändamål när du får in växel”  Ibland är jag faktiskt rätt så rolig och naiv =)

DAGENS RIS går helt enkelt till Espresso House på Centralstationen här i Borås för deras policy eller till den tjejen som själv tog sig friheten.

 

 

 

6 thoughts on “Dagens ris handlar om en enda krona …

  1. Heja dig!!! Helt rätt att säga som du gjorde. Du behöver inte skylla på PMS :) Som du säger så avrundar man neråt, eller frågar om du möjligen kan betala med kort. Jag själv hade nog ställt latten på disken och bett att få pengarna tillbaka… Hoppas tjejen i kassan lärde sig något idag i alla fall :)
    Kram på dig

  2. Jag hade helt kaffet på bänken o sagt du får kronan i driks för du städar upp efter mig..åhhh varför händer inte sånt mig?! Har pms från hell idag!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *