Att ta en fransk fika på nyöppnade Balthazar …

Häromdagen skickade jag ett meddelande till underbara Karolina (som är ibland både fotograf och model i vår webshop) för att få hjälp med att lära mig den kamera som jag köpte mig för typ 2 år sedan och som är en bra sådan men som jag alltid ställer på automat pga. mina bristande kunskaper och tålamod i att sätta mig och testa mig fram.

Lättare för min del att någon som kan och som har samma kamera förklarar och att jag får testa, lite mer av en”learning by doing” person är jag helt enkelt. Som plats för denna första grundläggande kurs valde vi att gå till nyöppnade Balthazar som har både kafé och restaurang. Kaféet ska vara lite fransk inspirerad och det som är tydligt är att alla stora bullar och stora bakverk som annars är fortfarande populära på de flesta kaféer har här bytts ut mot det som är mer petit och lite lyxigare i smak och utseende.

Det blev lite roligt för att vi hade tänkt sitta inne men så fort vi hade satt oss gick brandlarmet så vi förflyttades oss ute i 10 minuter innan vi fick gå in igen.

Alltid trevligt när något nytt öppnar för standarden överlag är hög på både kaféer och restauranger här i vår småstad men frågan är om kunden vill ha patisserie här i Borås eller om en god paj med vaniljvisp eller en kanelbulle är det som folk ändå väljer i slutändan när de sätter sig för att njuta av en fika.

Variationen och valmöjligheten till ett annat utbud är dock vad som gör det extra trevligt för ibland kanske man känner för den där pajen och ibland för den där guldiga macarons som de så snällt tog fram.

Karolina är världsbäst på att inte skicka bilder på sig själv men så skickade hon en och visst syns det direkt på bilden nedan att just den har en helt annan glans? Hon är verkligen så duktig! Alltid klassisk och snygg är denna unga dam som har fotografering som både jobb och hobby, hur fantastisk är inte det?

Nu är kl. 22.30 och dags att snart avrunda dagen för imorgon ska jag på en intervju men innan dess ska jag träna med Tania och Pia och just det sker vääääldigt tidigt på morgonen så ska jag ge mig en chans att gå upp vid den tiden är det bäst att lägga sig nu.

Tack Karolina för idag <3

 

One thought on “Att ta en fransk fika på nyöppnade Balthazar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *