Skolutflykt till Ästad Vingård (del 1) …

Precis hemkommen från 24 härliga timmar med Nicoles klass som hade som en liten skolresa en heldag med övernattning kring Ästad Gård som egentligen numera heter Vingård pga. att de tillverkar eget vitt vin som sägs smaka riktigt gott. Denna helt fantastiska gård är ännu dock mest känd för sina friluftsaktiviteter och för sin ”Fångarna på fortet” aktivitet som lockar allt från skolklasser till möhippor/svensexor, från företagsevent till allt det som gör att vi människor kan hitta på för att umgås.

Igår anlände vi till gården runt lunch för att kicka igång våra 24 timmar på detta helt härliga ställe med att klassen fick åka ”zipline”.

19 meter från marken, strålande sol och taggade ungdomar.

Skriver redan här att om någon inte vill inte vara med på eventuella bilder skriv direkt till mig så tar jag självklart bort den. Frågade de jag kände mest om det var ok att lägga ut bilder på de här i bloggen och har fått deras godkännande men självklart är någon med i något gruppkort som inte fått frågan så bara att skriva mig eller ringa till min dotter isf.

Ansvarige personal såg till att alla var full utrustade med den säkerheten som krävs.

Fullt koncentrerad dotter …

Nicoles tur att gå upp till ansvarige som väntade och till skillnad från mig är hon inte höjdrädd (skryter dock med att jag har gjort en tandemhopp för några år sedan)

Utan några tveksamheter så njöt hon av turen och den frihetskänsla man säkert upplever om man inte är vettskrämd =)

Cilla fotade och filmade självklart också …

Vår utsikt från trappan då vi följde ungdomarna upp en bit för att se de ropa och heja på varandra!

Och så fick de gå tillbaka med utrustningen innan vi lämnade för att åka till det huset tillhörande 4H gården som vi hade hyrt och som bara ligger typ 300 meter från Ästad Gård (på helgen fick man inte bo där med klassen men hoppas få bo där vid annat tillfälle)

Framme vid huset där vi bodde fick klassen checka in i sina respektive rum. Vi var 23 elever och 4 föräldrar som var med på denna underbara utflykt.

I detta enkla men alldeles perfekta huset för en skolklass bodde vi och huset har både en stor trädgård och ligger bara 150-200 m. från vattnet dit alla mer eller mindre sprang till efter att ha ockuperat sina respektive rum.

Vi föräldrar kokade lite korv som vi gick ner till badplatsen med så att de fick i sig något som är väldigt underskattat men som ofta gillas väldigt mycket.

Kan det bli mer ”svensk sommar idyll” än så här?

Nicole invigde sin nya baddräkt som jag också vill ha, den är så snygg på!!!

Fina Cilla, andra mamman på skolresan då vi var två mammor och två pappor som var med.

Resten av kvällen och från idag i nästa inlägg … <3 Lite filmer från skolresan finns så länge på min insta story @michelacastellari

3 thoughts on “Skolutflykt till Ästad Vingård (del 1) …

  1. Hej

    Vilka somriga och lantliga bilder, skoj för klassen att åka iväg så, baddräkten är så cool och snygg
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *