Privat filmvisning på bio …

I onsdags natt somnade jag så fort jag hade lagt huvudet på kudden och min kompis rörde mig tom. på natten för att kolla om jag levde då jag låg helt stilla och min andning var knappast märkbar … Ligger du också helt stilla när du sover eller är du den som flyttar på sig, sparkar eller vad man nu kan tänka sig göra i sömnen?

Denna förmiddag efter hotel frukosten satte jag mig vid sofforna vid receptionen och väntade in min väninna Mikaela som bor i Sigtuna och skulle hämta upp mig för att umgås lite efter flera månader då vi knappast har träffats.

Vi åkte sedan till Mall of Scandinavia (istället för en promenad och lunch vid Djurgården som vi hade planerat) då vädret var betydligt kyligare än gårdagens fantastiska sommarväder. Då jag hade inga ”varma” kläder tänkte jag köpa mig ngn mysig och skön hoodie där och mer eller mindre direkt sprang jag på en ursnygg sådan från Burberry. Alldeles perfetto var den och var och är så nöjd med mitt köp. Vi alla har väl några nyckelplagg som vi älskar mer än andra och denna kommer att vara helt klart en favorit.

Efter en sallad och en massa prat gick vi till bion på MOS för att se om någon mysig film gick och efter bara 30 minuter började en italiensk film på VIP bion så vi tittade på varandra och bestämde oss för att se den.

Det roliga var att det var bara vi så man kan helt enkelt säga att vi hade hyrt hela salongen. Lite roligt var när en i personalen kom in i salongen för att dela med sig om den informationen som de ska göra i VIP salongen men lite lustigt när hon bara vände sig mot oss =)

Mikkan körde lite dans innan filmen började också …

Vi satte oss på första raden för att även få de där fotpallarna som inte är helt fel att vila benen på och så kunde vi små prata under filmen då vi inte störde någon …

Filmen vi tittade på är alltså en italiensk film som har fått en massa hyllningar av kritiker och vi båda kunde förstå varför även om vi måste smälta filmen och förstå det egentliga budskapet. Det fantastiska med filmen är att inga större summor kan ha spenderats för att filma den med dyra specialeffekter och drömmiljöer. En bar och olika människor som kommer dit för att prata med en person … That s it och det fantastiska är att en film kan bli så intressant och bra trots det. Lite som den italienska maten, enkel och godast.

Vill du se en film som är djup, mänsklig och får dig att fundera se den…

Efter filmen körde Mikkan mig till flygplatsen, landade strax efter 21 och tog bilen hem till min dotter och katt.

The show must go on …

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *