En ”sista” hälsning …

Vill verkligen tacka för er värme och omtanke, lovar att den är mer än välkommen för har man delat 12 år tillsammans och om man är en liten famiglia som min är så blir en hund så mycket mer än en hund.

Igår tog jag ut honom en sista gång och jag bar honom till en park så att han kunde få gå där i sin egen takt bland det gröna.

Sedan kom Nicole, en stund senare Louise och vid 18 veterinären som jag är enorm tacksam för då hon gjorde detta här hemma. Jag hade satt på mindfull musik i bakgrunden och veterinären förklarade sakligt vad hon skulle göra. Nicole ville vara med för hon var rädd att hon skulle annars ångra det. Nu tycker jag att hon gjorde det rätta så att hon fick se hur harmoniskt allt gick till istället för att kanske fantisera ihop en helt annan bild om det.

Jag har aldrig förstått anledningen till att man vill ta bilder på någon som har dött, skulle aldrig i min vildaste fantasi få för mig att fota en död kropp men igår kunde jag inte låta bli att fota honom när han låg i den hundsäng jag hade köpt några dagar tidigare. Kanske kunde jag med att ta fram kameran av den enkla anledningen att han såg så fridfull ut, som om man endast låg och sov eller så ville jag bara fota honom som en påminnelse, när jag tvekar och letar efter honom med blicken, att hans lilla kropp inte längre är levande.

Fridfullt och utan smärta fick han somna in, ett värdigt avslut på ett fantastiskt liv. Som någon väldigt fint kommenterade ”beklagar sorgen och gratulerar för era 12 år tillsammans” Exakt så är det <3 Någon annan av er skickade länkar till några dikter så satte ihop en egen liten sådan.

Bilden nedan är tagen första veckan vi hade Knut, minns den dagen som idag <3

Inatt låg jag som vanligt halva natten utanför dörren till ditt sovrum och halva utanför Nicoles. Jag ville bara titta till er och såg att ni båda låg och grät och kunde inte somna.  Jag tittade på er med mina små runda ögon och ville trösta er och lika mycket ville jag trösta dig ikväll när du kom hem i eftermiddag och började åter gråta efter ett samtal du hade.

Jag nosade på dig för jag ville inte att du skulle känna dig ensam när du kände dig som ensammast i världen. Jag satt där bredvid dig och tittade på dig när dina ögon fylldes åter med tårar för att du inte vet vad du ska göra inför vissa beslut. Jag tittade på dig och någonstans kanske du kände det för du tittade på golvet och sa mitt namn. Jag viftade på svansen och sökte dig med min lilla blöta nos. Jag hoppas att du kände att du inte satt där ensam …

Du såg så ledsen ut och jag ville bara ligga i din famn för att försäkra dig om att du är värd den kärleken du behöver och är värd. Alltid kommer jag att finnas här hemma med dig, Nicole och Molly och ibland kommer ni att känna min närvaro väldigt starkt, höra mig snarka när du sover, höra mina tassar gå på golvet för alltid kommer jag att vaka över er för även om jag är liten så är min kärlek till er så otrolig stor och den lever för alltid …  <3

 

17 thoughts on “En ”sista” hälsning …

 1. Å Michela…jag läste precis och tårarna rinner. De är så viktiga de små liven och jag beklagar verkligen. Vilket fint avslut ni fick i alla fall. Min gamla hund ligger i skrivande stund på min fot och sover och mina tankar går såklart till dig men även (egoistiskt men ändå..) till mig själv och till det jag vet är oundvikligt nån gång i framtiden. Fina lilla Knut. Kram till dig.

 2. Så sorgligt! Men det är så bra att veterinären kommer hem.Ingen stress och oro för djuret.Han läst bloggen ibland och tyckt att Knut var helt bedårande.Nu får han vila ifrid.Vet hur det är.Det blir nog väldigt tomt för Molly ochså nu när hon blir själv.Katter sörjer ju ochså sina vänner.Ha det så bra ni kan.

 3. Vad ledsen jag blir, har själv en liten hund och har så svårt att tänka mig att vara utan henne! Kram till dig och vet att du tagit rätt beslut för Knut! Mycket vackert skrivet tårarna svämmar över här.

 4. Tänker på er i denna svåra stund ❤️ Jag blev så rörd av din vackra text Michela! Knut kommer för alltid att vaka över dig och Nicole ❤️ och finnas med i era hjärtan! Kram Theresa

 5. Men här sitter jag och gråter,,,?❤️❤️Såå vackert och sorgligt, blir så berörd, har en underbsr hund själv , min älsksde vovve, och förstår din enorma saknad och smärta! Jag älskar djur mer än ngt ,, och ser en sann djurvän i dig! Så vackert skrivet,, och agerat! Kraaam❤️❤️❤️❤️

 6. Älskade knut.
  Jag kunde inte ha hittat ett bättre hem till honom och han har fått ett fantastiskt liv hos er❤ett värdigt och fint slut.
  Många Kramar från oss i Gällivare

 7. Jag har läst din blogg nu i snart ett år.
  Det var sorgligt att läsa att eran fina Knut inte finns mer.
  Det gör så ont att mista sin Familjemedlem,man är förkrossad??
  Det var fint av dig att ta ett fotografi på Knut för sista gången.
  Jag har själv gjort samma sak.
  Mina tankar går nu till dig och Nicole??
  Knut finns alltid med er?❤
  Kram?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *