Efter 1 1/2 dag i Bologna …

Igår förmiddag fick barnen vara hemma från skolan då de frågade om vi kunde umgås vilket värmde så. När man inte ses så ofta så är det inte så ovanligt när det gäller små barn att en dag behövs för att de ska känna sig bekväma igen men så var verkligen inte alls fallet vilket gjorde mig så klart väldigt glad. Från det att jag kom innanför dörren så var jag ”Zia Michi” <3

Matilde ville vara ihop hela tiden, hålla handen, krama och i soffan la hon sig alltid bredvid mig med armen kring mig och så även på natten. Förutom att hålla, klappa så var hon och Leo så otroligt omtänksamma och söta mot mig. Det är två helt fantastiska syskonbarn jag har.  Inte lätt att säga hejdå till de kan jag lova <3

Efter en frukost ute gick Melissa några timmar till jobbet så att jag och barnen kunde gå lite på stan själva. Jag hade inte med mig något till de då ingen plats fanns i min väska då jag hade bara handbagage med mig  så vi gick till både Disney Store och en annan leksaksaffär för att köpa något de själva önskade sig. De köpte verkligen inte något bara ”för att” då de funderade, gick runt och funderade igen för att till slut slå till på vad de önskade mest. Proceduren tog säkert 40 min. på bara Disney Store =)

Vilket fantastiskt väder vi hade när vi strosade runt hand i hand o somriga kläder. Jag har vid andra tillfällen fotat och skrivit inlägg från Bologna om ni vill se lite mer klassiska och typiska bilder från staden.

 

Barnen följde mig även till Bershka, en av Nicoles favoritbutiker, så att jag kunde fota några toppar att skicka till henne och snabbt valde hon en underbar ljusblå och en vit sådan till sin sommargarderob som verkligen behöver uppdateras.

Vi mötte sedan upp Melissa hos ristorante Pino för att äta en gemensam lunch, sittandes ute. Själv valde jag tortellini som är en specialitet från just Bologna och en personlig favoriträtt. Brukar gilla de som är ”in brodo” (i buljong) men pga. värmen blev de istället ”al ragu” med en massa parmesanost på.

Vi gick tillbaka en stund till parken och medan Melissa gick till jobbet en liten stund så gick barnen och jag hem för att titta på film och ligga och gosa lite. Vid 18 tiden kom deras pappa och hämtade de och Melissa duschade för att gå och sätta oss på en av uteserveringarna vid ”mercato delle erbe”.

Inne i ”mercato delle erbe” kan du handla frukt, grönsaker, kött och så finns även inomhus vissa serveringar för de som vill sätta sig där.

Vi satte oss utomhus med lite prosecco och tigelle med parmaskinka och lite annat mumsigt i.

Denna nyblivna 40åringen i solisar från Linda Farrow. Lite Grace Kelly över min fina lillasyster <3

Efter en stund kom även Andrea så vi tog ett glas till och så gick vi sedan runt lite i närheten av där Melissa och barnen har sin lägenhet. Så ser det ut på gatorna … uteserveringar och så tycker att det är så roligt när en tavla hänger bara sådär.

Och så här får det gärna se ut när man är ett par <3

Imorse åkte de också till flygplatsen då de firar vidare min systers födelsedag tillsammans med en lite resa … Själv lämnade jag Bologna med lite sorg som ni har förstått kanske …

100 meter från min systers lägenhet är det en liten sådan till salu, den är på bara 30 kvm men har tillhört en känd italiensk konstnär, Carracci  Huset är ca 500 år gammalt och 4,5 m högt i tak så man kan bara tänka sig hur fint man kan göra det med lite inredning.

Bologna är en stor universitetsstad känd bland allt annat för sin berömda läkarlinje så perfekt att hyra ut till turister och studenter … Vill vill vill <3 Imorgon ska jag köpa en lotto eller något sådant för jag spelar aldrig men imorgon ska jag testa och visualisera en massa …

Nu är jag dock åter hemma i Borås otrolig tacksam för att fått överraska Melissa och barnen, för att själv ha fått komma iväg om så även 1 1/2 dag och nu ligger jag här och funderar om det är överhuvudtaget någon idé att plugga ikväll för att chansa och skriva tentan imorgon då jag inte har läst något.

Ska jag chansa med en lott så kanske jag kan lika gärna chansa med tentan också? Det kan trots allt inte bli värre än att jag inte kan frågorna =) Funderar över en kopp americano med nytvättat hår och pyjamas =)

2 thoughts on “Efter 1 1/2 dag i Bologna …

  1. Hej

    Underbara fina bilder av kärlek överallt. Den lediga lyan låter bra och 30 kvm är inte dumt alls
    Ha en fin lördag
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *