Från hemlös till polishund …

Självklart måste jag dela med mig denna fredag om den fantastiska berättelsen om schäferhunden Ares som förra sommaren hittades som valp av en kvinna som valde att ta med sig honom hem för att försöka hitta hans ägare. När detta inte lyckades vände hon sig till polisen i Italien.

När ingen gjorde sig tillkänna så gjorde man en karaktärstest på Ares där hans mod  och lugn konstaterades, viktiga egenskaper då dessa låg till grund till valet att låta honom gå igenom en utbildning på 10 månader. Just idag har denna schäfer sitt första dag på jobbet där hans insatser är till nytta för att bekämpa terrorismen.

20180405 cane Ares2-kfUD-U434601071965910gnG-1224x916@Corriere-Web-Roma-593x443

En solskenshistoria som Corriere della Sera uppmärksammar HÄR om en hemlös valp som idag är en anlitad polishund. Befinner du dig på stationen Termini i Rom i dagarna så kanske du får se honom där i sin ”uniform” förhoppningsvis stolt över vad han har åstadkommit och med insikten att hans kunskaper kan rädda liv.

 

 

2 thoughts on “Från hemlös till polishund …

  1. Hej

    Oj vilken fin och härlig berättelse, vovven är så gullig, kolla in ögonen…. Så nu har den ett viktigt jobb
    Tack för att du delade med dej
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *