PRP Behandling på Nordic Hair kliniken.

Kl. 9.45 kom Marcus, Tania och Adelle och hämtade upp mig då Tania och jag skulle göra var sin PRP- behandling på Nordic Hair kliniken i Göteborg idag, en klinik som har specialiserat sig på detta och som även finns i Stockholm.

Vi unnade oss helt enkelt en egen Påskpresent <3

Vad är en PRP injektionsbehandling till att börja med? PRP står för Platelet Rich Plasma, dvs. blodplasma som har berikats med blodplättar (trombocyter) och som innehåller en förhöjd nivå blodplättar och tillväxtfaktorer än den som finns i vår normala blodkoncentration. Behandlingen är inte ny på marknaden då den har tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin i många år men idag används den även i mer estetiska syften för att förbättra hår och hud. Behandlingen har inom median kallats för vampyrbehandling, nog mest på grund av de bilder som vissa har valt att lägga ut på sociala medier.

Framme vid kliniken fick vi kaffe och mumsiga jordgubbar och det var de största jordgubbarna jag någonsin har sett så undra om även de har fått sig en liten injektion =)

Efter att ha fått lite information om behandlingen, första gången för mig och fjärde för Tania la man en bedövningssalva på hela ansikte som sedan plastades in.

0E1C79D4-0050-4870-AACD-A8B44BE41DA2-14687-00000FD9834DA21C

Min gosiga tröja finner du HÄR för 699:- (ord. 1199:-) men gå upp 1-2 storlekar, jag har L på mig.

IMG_2762

Sedan satt Tania och jag tillsammans med hennes man Marcus (som idag fyller 37 år, GRATTIS!)  och Adelle och väntade på att ca 45 minuter skulle gå så att salvan skulle verka och bedöva lite huden från alla de små stick som väntade.

Från Instagram @michelacastellari där du i min insta story kan även se någon kortare filmning från dagens besök hos Nordic Hair.

IMG_2681

Efter dessa 45 minuter togs 4 rör blod från armen som sedan centrifugerades för att separera dess olika komponenter och få fram en ökad koncentration av trombocyter vars koncentrat injiceras med hjälp av små tunna nålar i vävnaden.

IMG_2757

IMG_2758

Bedövningssalvan togs bort och huden gjordes rent innan det var dags för alla små sticken.

IMG_2742

IMG_2706

IMG_2716

Den naturliga frågan om man själv funderar på behandlingen är hur ont den gör. Ställde nämligen samma fråga till Tania då hon har gjort detta för några år sedan och mitt personliga svar är att sticken känns men de gör inte så ont som man kanske kan tro då man går inte in med hela nålat så klart. Vissa områden känns lite mer än andra men liksom med mycket annat så handlar det om att slappna av.

Kanske för att jag är väldigt tålig så hade jag under en stund tom. två sjuksköterskor som höll på att behandla mig. Får bjuda på den inte så trevliga ”grod perspektivet” men så såg jag ut i den vinkeln =)

IMG_2712 2

Vissa har kanske sett bilder på blodiga ansikten när man googlar på behandlingen men i verkligheten torkar sköterskan ansiktet efter några stick så man ser inte alls blodig ut när man är klar. Tvärtom ser man tom. rätt så normal ut, och hade man haft med sig lite foundation hade man lätt kunna gå och jobba direkt efteråt vilket dock var inte fallet för mig denna fredag då jag är ledig från skolan och butiken är stängd.

Vi passade på att fota lite, live sända och spela in lite så att man kan med egna ögon se hur behandlingen utförs så för andra gången i detta inlägg missa inte att gå in på min insta story @michelacastellari.

IMG_2724

När jag var klar var det Tanias tur och riktigt spännande att titta som åskådare istället.

IMG_2746

IMG_2703

PRP är en behandling så ska man göra den som sådan och göra 3-4 gånger för ett maximerat resultat. Vill du läsa lite mer om den samt se vad den kostar så hittar du all information HÄR.

Efter behandlingen gick vi och åt innan jag åkte hem till min lilla och Tania med familj till utanför Jönköping där Marcus föräldrar bor. Hoppas Marcus att du blev uppmärksammad och firad på din dag (vill helst inte tänka på att du är 10 år yngre och Tania 8 år yngre än mig).

Tack till den fantastiska personalen på Nordic Hair för fantastiskt bemötande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *