Minnet, klippning och nöjdare med livet …

Idag har vi i skolan lyssnat på en föreläsning om vittnespsykologi där även ”falska minnen” har tagits upp då det har funnits fall där en vuxen person helt plötsligt har kommit ihåg något traumatiskt som inträffade under barndomen. Hur är detta möjligt och är det överhuvudtaget möjligt? Från vilken ålder kan man få ett minne och hur kan man forska kring bortträngda minnen?

Otroligt intressanta frågor där fallet med George Franklin togs upp som exempel. George Franklin satt nämligen fängslad i 6 år för ett mord där inga tekniska bevis fanns som kunde koppla honom till mordet och som han själv påstod vara sig oskyldig till. Det som ledde till att han blev åtalad och dömd för mordet var minnet som hans dotter Eileen fick 20 år senare då hon åter kunde återuppleva den traumatiska upplevelsen om att ha varit vittne till pappans mord mot en 9 årig flicka. Att minnet om detta var borta i 20 år ansåg man då bero på en av psykets försvarsmekanismer.

HÄR kan ni läsa en artikel kring det kända fallet med George Franklin och hans dotter Eileen.

Tillbaka i Borås stannade jag hos Fazli (på hans salong) för om duktiga Sofia bytte mina extensions häromdagen så klippte Fazli mitt hår ytterligare lite till idag, behöver nämligen några dagar för att känna efter hur långt/kort jag vill ha det.

   1/38 kvar (passar dig som har storlek 39) på svarta MOU i inner wedge modellen HÄR som nu kostar 1998:-, denim Miss Me Jeans och jacka Don Vanquisher.

Processed with VSCO with a5 preset

Väl hemma la jag mig och läste lite och måste bara visa Molly för hur rolig ser hon ut på bild nr 2? Hon ser inte speciellt road ut …

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Nicole har annars lagat middag till mig och en vän och det var mycket vitlök i såsen vilket vi alla gillar så otroligt mumsigt. Hon kan min lilla <3

Imorgon blir det föreläsning igen vilket jag bara ä l s k a r !

Detta verkar nämligen synas för Nicole sa så sent som ikväll att hon tycker att jag verkar gladare vilket jag gissar att jag är <3

 

4 thoughts on “Minnet, klippning och nöjdare med livet …

  1. Åh så intressant det låter!!
    Alltid härligt m nya extensions och färga hårbotten- blir som ny-ha ha!
    Ha det bäst! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *