Jan Andersson & Gianluigi Buffon …

Att Sverige vann VM kvalet mot Italien har definitivt tagit fram mindre trevliga kvalitéer hos vissa italienska män som har yttrat sig helt ”idiotiskt” på sociala medier.

Blir ganska irriterad när man skall komma med en massa nonsens och bortförklaringar istället för att bara acceptera det enkla faktum att man ibland förlorar mot ett lag som kanske är sämre men lyckas man inte med kosten att göra mål (oavsett högre bollinnehav) så vinner man inte.

I fotbollen räknas nämligen antalet mål vilket vissa italienska supporter knappast har kunnat acceptera. Istället har vissa gått ut och kommenterat med att de tänker bojkotta Ikea och att de tänker ta med sig alla Ikea pennor de finner när de är där på besök. Alltså hur omogen får man vara? =)

Å andra sidan har Ikea i Italien valt att besvara alla dessa kommentarer på ett klockrent sätt, dvs. med glimten i ögat.

”För att bli förlåtna kommer vi att erbjuda en ny bänk till Gian Piero (den italienske förbundskaptenen)” och till höger skriver de också ”men ge oss tillbaka våra pennor”

Hahaha!

213043573-04b4be8b-d2a0-483c-a2e5-f4d0a7e0e59f

Italienska tidningar har istället valt att hylla i flera uppmärksammade artiklar Sverige med insikten att Italien inte spelade tillräckligt bra.

En bild som har spridits sig på sociala medier är den på den svenske förbundskaptenen Jan Andersson där han plockar upp lite skräp i sina spelares omklädningsrum. ”Ett prov på en icke vanlig medborgerlig gest” skriver de italienska journalister så visst hyllas Sverige på olika sätt trots att de lämnade efter sig en Italien i sorg.

allenatore-svezia

I mina ögon finns det en spelare som alltid beter sig som en man och framförallt en gentleman och han spelade häromdagen just sin sista match genom den förlusten som de flesta svenska hyllar, Gianluigi Buffon.

buffon_3210150f

När Sveriges Nationalsång spelades precis innan matchen och hela den italienska läktaren buade så var det en man som istället valde att applådera och det var just han. Genom denna enkla gest ville han stödja sina motspelare under en nog känslig stund …

5354193495001_5644709603001_5644701076001-vs

Jag gillar fotboll enbart vid stora mästerskap men en sak är säker, kommer att sakna min numero 1 inom fotbollen <3

Gianluigi-Buffo-1

Kanske är fotbollen inte direkt det man förknippar mig med men en gång har jag tom. fått kommentera i radion en VM final med Italien. När en väninnas man (som jobbar själv inom fotbollen) fick höra om mitt uppdrag kommenterade han det hela med ”Var f-n är vi på väg om man bjuder in Castellari som expertkommentator?”

Hahaha! Å andra sidan berömde han mig i efterhand då han tyckte att jag lät lite påläst trots allt =)

2 thoughts on “Jan Andersson & Gianluigi Buffon …

  1. Italien har sedan VM i Mexico 1986 varit mitt favoritlag. De har haft många stora spelare som jag saknar idag och att Buffon lämnar kommer bli tomt. Verkligen en gentleman och en man med hjärta.
    Också fint att Rossi klev in i svenskarnas spelarbuss och bad om ursäkt för sitt beteende och gratulerade till vinsten ⭐️
    Kram Pia – Gli Azzuri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *